Annonce
112

Kvinde slap heldigt fra at blive kørt ned i busskur ved Banegården: Bilisten var påvirket af narko

Situationen var dramatisk, da en løbsk bil lørdag aften ramte et busskur ved Banegården i Aarhus. Det viste sig, at føreren af bilen var påvirket af narko. Foto: Gunnar Skafte-Christiansen
Lørdag aften mistede en mand herredømmet over sin bil foran Banegården i Aarhus. Bilen ramte både et andet køretøj samt en kvinde i et busskur, men alle implicerede slipper fra ulykken uden alvorlige skader. Politiet sigter manden for at køre bil i narkopåvirket tilstand.

AARHUS: En 30-årig kvinde slap stort set uskadt fra en trafikulykke lørdag aften foran Banegården i Aarhus.

Kvinden ventede på bussen ved Banegården, da en 20-årig mand mistede herredømmet over sin bil på M. P .Bruuns Gade.

Bilen ramte kvinden i busskuret, og hun blev klemt fast under bilen. Den blev efterfølgende løftet væk af tililende.

- Kvinden er sluppet godt og heldigt fra uheldet. Vi arbejder stadig på at klarlægge alle omstændigheder i sagen, hvor en anden bil ført af en kvinde også blev ramt af den 20-årige mands bil. Men det tyder på, at farten ikke har været ret høj, siger vagtchef René Ludvig fra Østjyllands Politi.

Annonce

Kvinden er sluppet godt og heldigt fra uheldet. Vi arbejder stadig på at klarlægge alle omstændigheder i sagen, hvor en anden bil ført af en kvinde også blev ramt af den 20-årige mands bil.

René Ludvig, Østjyllands Politi.

Bilist påvirket af narko

Trafikulykken foran Banegården i Aarhus skete lørdag kl. 20.50.

En bil med en 20-årig mand ved rattet kom kørende fra M. P. Bruuns Gade i retning mod Park Allé, men i kurven ved Park Allé mistede føreren herredømmet over bilen. Den bragede direkte ind i skuret, hvor to kvinder ventede på bussen.

Politi og redningsfolk var hurtigt på stedet, og ordensmagten anholdt den 20-årige fører.

Det viste sig, at manden var påvirket af narko.

- Der er taget blodprøver af manden, ligesom han er blevet afhørt. Efterfølgende har vi løsladt ham, forklarer René Ludvig.

Sigtet efter færdselsloven

Den 20-årige mand er sigtet efter Færdselslovens paragraf 54.

Den handler om kørsel under påvirkning af bevidsthedspåvirkende stoffer, sygdom med videre.

- Sagen havde naturligvis set helt anderledes ud, hvis nogen var kommet alvorligt til skade ved uheldet. Så kunne der eksempelvis komme en fremstilling i grundlovsforhør i spil, understreger René Ludvig.

Heller ikke den 20-årige bilist eller kvinden i den påkørte bil fik kvæstelser ved trafikulykken i det centrale Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pengene bliver jo i familien, Jette Skive

Man forstår godt, at Jette Skive, som er ældrerådmand i Aarhus, er sur. Sur over, at hendes afdeling nu står til at aflevere over fire millioner kroner til socialområdet, som er i voldsom pengenød på grund af tilsyneladende ustyrlige og stadigt voksende udgifter til hjemløse og handicappede. Hun har formået at lægge nogle penge til side, så de ældre ikke pludselig lades i stikken, hvis der skulle opstå uventede udgifter på ældreområdet. Det fortjener hun ros for. Ligesom det aftvinger respekt, at hun ikke er parat til at slippe pengene uden sværdslag. Hun argumenterer blandt andet med, at "det svarer jo til, at du har spinket og sparet derhjemme for at have en opsparing til uforudsete ting som eksempelvis et hul i taget. Og så kommer staten pludselig og nupper en stor luns og giver til din nabo, fordi vedkommende ikke kan finde ud af at styre sin økonomi. Det er da dybt uretfærdigt", påpeger hun. God pointe. Og alligevel ikke. For det er værd at huske, at det ikke er staten, som er inde og stjæle fra hende. Pengene bliver jo i familien, hvis man tegner dette billede: Familien har sparet op til uforudsete udgifter - for eksempel et nyt tag. Men pludselig bliver lillebror ramt af et alvorligt handicap, og så må tagkontoen, som står og venter på at blive nødvendig, selvfølgelig holde for. Ikke sandt? Med til historien hører selvfølgelig også, at der er masser af politik i sagen. Jette Skive mere end antyder, at den socialdemokratiske socialrådmand Kristian Würtz bærer skylden for underskuddet, fordi han ikke kan styre økonomien i sin afdeling. I hvilken grad det passer, det er svært at gennemskue for udenforstående - inklusive Jette Skive. For hendes parti, DF, var ikke med i sidste års budgetforlig og derfor heller ikke med i aftalen om omfordeling af midler, som skal lukke hullerne i Kristian Würtz' kasser. Men man må gå ud fra, at Würtz har talt sin sag godt ved forhandlingerne, for samtlige partier i byrådet minus DF står bag aftalen. Meget mere er der ikke at sige om den sag. Det skulle da lige være et genoptryk af den gamle sandhed, at "når krybben er tom, så bides hestene". Så hvis vi ikke kan leve med en evigt anstrengt økonomi på social- og ældreområdet, så skulle vi måske overveje at bede om at få lov at sætte skatten lidt op i Aarhus.

Aarhus For abonnenter

Socialområdet i Aarhus skal spare 45 millioner kroner: Men politikerne er slet ikke færdige

Aarhus For abonnenter

Ældrerådmand vil ikke af med penge til socialområdet: - Det er da dybt uretfærdigt

Annonce