Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Alternativet vil have fast ø-læge på Anholt

Det skyldes blandt andet den lange sejltid med færgen, og at det ikke er muligt at rejse ud og hjem samme dag.

I Alternativet mener vi, at det er vigtigt for beboerne på Anholt at kunne føle sig trygge, og det vil en fast læge på Anholt kunne sikre. Når den nuværende læge på Anholt stopper, mener vi derfor, at der igen skal være en læge på Anholt på fuldtid.

Selvom vi har fået akutlægehelikoptere, mener vi, at det er bedst også at have en læge til alt det, som kan løses på stedet. Det vil koste regionen cirka 1,5 million kroner om året at have en ø-læge på Anholt på den almindelige overenskomst, og selvom det er mange penge i forhold til antallet af beboere, mener vi, det er den bedste løsning. Det skyldes blandt andet den lange sejltid med færgen, og at det ikke er muligt at rejse ud og hjem samme dag.

På regionsrådsmødet onsdag 27. majvil jeg derfor gøre, hvad jeg kan, for at sikre, at der kommer et opslag af en stilling som ø-læge på Anholt. I regionens forretningsudvalg kunne vi ikke blive enige om løsning, men der var dog flertal for en fast læge. Hvis det også lykkes at samle flertal i regionsrådet for en fast læge, afhænger det hele af, om der er en læge, der vil søge stillingen.

Læserbrev: Alternativet vil have fast ø-læge på Anholt Rasmus Foged, regionsrådsmedlem for Alternativet, Region Midtjylland, Aarhus. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce