Annonce
Læserbrev

Læserbrev: Vi vil gerne inviteres indenfor i debatten om Atlas

Det er ikke nogen hemmelighed, at der også fra dele af musikmiljøet i perioder har været kritik af Atlas, for der er mange måder at arbejde med "de smalle genrer" på.

Annonce

Da Statens Kunstfond i slutningen af april udpegede de 19 regionale spillesteder, der fra 2021 får statslig støtte, fravalgte de Atlas i Aarhus. Begrundelsen var, at Statens Kunstfond ikke mener, at Atlas har "nået et tilfredsstillende niveau". På baggrund af dette er Atlas’ ledelse og Aarhus Kommunes Kulturforvaltning pt. i gang med at undersøge, hvordan Atlas - i denne nye økonomiske situation - kan videreføres.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der også fra dele af musikmiljøet i perioder har været kritik af Atlas, for der er mange måder at arbejde med "de smalle genrer" på - og det er netop disse, Atlas er sat i verden til at varetage. Men i stedet for at kigge tilbage mener vi, at man bør kigge fremad og skabe en åben, konstruktiv og inkluderende debat om, hvordan et Atlas 2.0 kan se ud.

Atlas er en vigtig platform for en række institutioner, foreninger og kulturaktører i Aarhus, og vi mener, det er afgørende, at alle får mulighed for at give deres mening til kende, inden der træffes beslutning om i hvilken form, Atlas skal videreføres.

Derfor vil vi gerne opfordre Atlas og Aarhus Kommune til, at der laves en offentlig høringsproces - f.eks. på skrift eller via en række (virtuelle) idé-møder og workshops, hvor alle kan komme på banen med deres gode inputs og ideer.

Vi er sikre på, der er et stort uforløst potentiale i Atlas, og at vi sammen kan lave en konstruktion, der kan løfte Atlas videre ind i fremtiden. Men det kræver en åben proces, hvor alle interesserede parter bliver inviteret indenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-profil erkender Europa-skuffelse: Men én kamp skal ikke bestemme om vi er på vej i den rigtige retning

Annonce