Annonce
Aarhus

Lakserytteren tog en pause fra 'Vild med dans': Hyggede med sine fans i Salling

Kine Deichmann Dahl fra Hørning havde taget Maja og Magnus med i Salling for at møde Lakserytteren, som børnene er fan af. - Jeg kan godt lide, at han tegner og laver sjove jokes samtidig, sagde Magnus, der fik en autograf med i bogen "Månebibliotekets forbandelse". Foto: Kirstine Lefevre Sckerl
Der er knald på farverne i Lakserytterens univers - både når han laver kreative tegnevideoer på sociale medier eller slår sig løs på gulvet i "Vild med dans". Nu er den 30-årige youtuber ude med sin anden børnebog i serien "Legender fra Odysïa", der med interaktive elementer skal give flere børn lyst til at læse.

AARHUS: De fleste børn er lidt betuttede over, at møde deres store idol. Sådan var det også i Salling, hvor Lakserytteren torsdag præsenterede sin nye børnebog, "Legender fra Odysïa: Månebiblotekets forbandelse".

- Jeg prøver at komme rundt i hele landet. Det rigtig fedt at møde børnene, og en måde at 'connecte' med mine fans på en anden måde end gennem en skærm, sagde Lakserytteren, da avisen fangede ham tidligere på dagen.

Bogen er den anden i serien, men det er ellers ikke den analoge papirverdenen, som Lakserytteren, med det borgerlige navn Rasmus Kolbe, er mest kendt for.

Annonce

Siden 2015 har han lavet videoer med tegneøvelser og kreative projekter på sociale medier og i dag har han mere end en million følgere på Tik Tok og 77.800 følgere på Youtube.

- Jeg har skrevet en bog, fordi jeg som barn syntes, at det var fantastisk at læse bøger. Jeg tror, det er vigtigt, at børn læser, da det er en måde at styrke sin fantasi på, siger Lakserytteren, der følte at han havde en bog i maven, der måtte ud.

Med bogen kombinerer han en læseoplevelse med det digitale univers. Bogen er nemlig ikke bare en bog men en såkaldt smartbook. Med den følger en gratis app, som man kan downloade til sin mobil. Man kan blandt andet scanne hvert kapitel og i appen få et digitalt kort frem, der fortæller hvor i universet fortællingen foregår.

30-årige Rasmus Kolbe fortæller, at det er faldet ham nemt at finde på historierne i de to bøger, hvoraf den første er solgt i over 10.000 eksemplarer.

- Det er i bund og grund det, jeg gør på Youtube og sociale medier. Det handler meget om at prøve at få en eller anden fortælling frem, for selv om vi skal lære at tegne, skal det også være underholdende og sjovt, siger han.

Undervejs i arbejdet med bogen har børn kunnet deltage i en tegnekonkurrence for at give deres besyv med.

- De har sendt tegninger ind som kunne blive en del af bogen, og det har de syntes, var rigtig fedt. Det er en god måde at gentænke, hvad en læseoplevelse kan være, siger Lakserytteren, der modtog tegnede bidrag fra over 5.000 kreative børn og unge.

Spejderdreng

Lakserytteren har altid tegnet og gik som barn på billedskole i Horsens.

- Det var der, jeg lærte at tegne, siger Rasmus Kolbe, der siden er uddannet på Kolding Designskole.

Mange var mødt op for at få en snak med den populære youtuber, Lakserytteren, der signerede bøger i Salling. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

Det var hans mor, der fandt på, at han skulle kombinere sin SoMe-karriere med sine tegneskills.

- Det var min mors idé, at jeg skulle lave tegneundervisning på You Tube, for vidste ikke helt, hvad jeg skulle lave. Så det kan jeg takke hende for, siger han og griner.

Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle forvente, men det er fantastisk at vide, at flere end 10.000 børn har bogen liggende derhjemme.

Lakserytteren, youtuber, forfatter og nydanser

Alias'et Lakserytteren har hængt ved siden barnsben.

- Det er mit gamle spejdernavn og var navnet på vores patrulje, siger han.

Han startede ud med få følgere i 2016, men med årene er antallet vokset støt. Lakserytteren er i dag blandt de populæreste youtubere i Danmark og har i små seks år kunnet leve af at lave indhold til sociale medier.

Annonce

Gentænker bogen

Indtil videre er der udkommet to bøger i serien om "Legender fra Odysïa", og Lakserytteren brygger lidt på, om det skal være en trilogi.

- Vi håber, at der kommer en treer. Det var tanken. Jeg vidste ikke rigtig, hvad jeg skulle forvente, men det er fantastisk at vide, at flere end 10.000 børn har bogen liggende derhjemme, og så er der flere tusinde, der har hørt den på lydbog. Det er fedt at vide, at det virker, siger Lakserytteren og fortsætter:

Lakserytteren signerede bøger i Salling, september 2021. Foto: Kirstine Lefevre Sckerl

- Jeg tror, at den klassiske bog, og det med at sætte sig ned og læse en bog, er i strid konkurrence med alt muligt andre ting i børnenes liv. Så der er behov for, at vi gentænker, hvad en bogoplevelse også kan være. Der er mange måder at gøre det på. Harry Potter-universet er et godt eksempel. Du kan snakke med dine venner om det, du kan gå i merchandise, og der er hjemmesider, hvor du kan teste din personlighed og finde ud af, hvilket kollegium du er en del af. Så det handler ikke kun om at læse en bog, og det tror jeg, at mange børn kan relatere til, siger Lakserytteren, der som dreng gik op i både fantasy-bøger og computerspil.

Annonce

Vild med dans

Lakserytteren kan i øjeblikket opleves som nydanser i dette års udgave af "Vild med dans". En udfordring, han takkede ja til uden betænkeligheder.

- Jeg er en, der elsker at udfordre det, man plejer at gøre. Så hvorfor sige nej. Det er bare endnu en måde at udfordre min kreativitet lidt og prøve noget nyt. Jeg elsker at være kreativ og hele det med det farverige tøj, og at man kan fortælle historier på dansegulvet, tiltaler mig ret meget. Det, jeg har sværest ved, er den hårde disciplin, det kræver. Vi øver tre timer om dagen, og dans kræver både benkraft og mental energi. Det er svært at danse - sværere end at skrive bøger, siger han og griner.

Farver-striber på dansegulvet i "Vild med dans". Youtuberen Lakserytteren er kreativ og farverig på mange niveauer. Når han ikke danser, er han aktuel med en ny interaktiv børnebog. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021

På dansegulvet har han videreført den farverige verden, som han er kendt for i sine kreative videoer.

- Jeg prøver at være fuld af god energi og kan godt lide at have farver på. Jeg synes, det er skønt at dele ud af den slags. Det er nok bare min person, og det prøver jeg at holde fast i - også på dansegulvet, siger Lakserytteren, der håber, at hans bøger vil give en masse børn nogle fede oplevelser.

Lakserytteren

Bag navnet Lakserytteren er 30-årige Rasmus Kolbe.

Siden 2015 har han lavet videoer med tegneøvelser og kreative projekter på sociale medier. I dag har han mere end en million følgere på Tik Tok og 77.800 følgere på Youtube.

I sommeren 2020 kom hans første interaktive "Legender fra Odysïa: Griskernes hemmelighed" der er blevet solgt i over 10.000 eksemplarer.

21. september udkom anden bog i serien, "Legender fra Odysïa: Månebiblotekets forbandelse". Denne gang er formatet en smartbook - en moderne og digitaliseret pop-up bog, der kombinerer den fysiske bog med en app på telefonen.

Bogen kan 'selvlæses' af børn i alderen otte til 14 år, men læses højt for yngre børn.

I 2021 indgik Lakserytteren et samarbejde med Pixelines "far", spiludvikler og forfatter, Søren Jønssom om virksomheden Smartbook Aps.

Lakserytteren medvirker i dette års udgave af "Vild med dans".Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Mads var en af de første, der flyttede til Nye: - Ringede man efter en taxa, ringede de tilbage og var sure - ingen GPS kunne finde os

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Sport

Aarhus United smed solid føring på få minutter: - Nu laver vi kun en lille overraskelse ved at tage et point

Alarm 112

32-årig motorcyklist mister livet på køreanlæg

Aarhus

Kendt fiskehandel får sur smiley for rengøring: - Det gør kraftedeme ondt

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Debat

Nu går det løs på lygtepælene: Valgplakaterne skal op, og det skal være efter reglerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Ugens corona-tal: Smitten stiger på landsplan, men Aarhus ligger stadig lavt

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Menneskelort flyder fortsat i Riis Skov: Nu vil kommunen sætte endnu større skilte op for at stoppe skovskidning

Annonce