Annonce
Aarhus

Langenæsbageren vender tilbage: Rykker til Højbjerg

Rugbrød er en specialitet for Michael Spottag. Foto: Flemming Krogh
Michael Spottag er fri af klausul med Lagkagehuset. Sammen med en makker overtager han veldrevet butik.

AARHUS: Langenæsbageren voksede sig stor i Aarhus og andre byer. Så stor, at det landsdækkende Lagkagehuset købte og overtog kæden. Men nu vender den tidligere ejer af Langenæsbageriet, Michael Spottag, tilbage som bager. Han og en makker har købt to forretninger i Højbjerg og har store planer.

Det betyder, at Kridthøj Torv i Højbjerg snart får en ny og langt større bagerforretning. Det  nuværende, veldrevne Kridthøj Bageren er overtaget af en duo.

Sammen med en anden bager, Claus Zacker Nielsen fra Odder, har Michael Spottag købt sig ind på Kridthøj Torv, men ikke kun med bagerforretningen. De to har overtaget to butikker, både bageren og nabobutikken kiosken, og større ændringer og forbedringer er på vej.

Annonce

Store planer

Der er store planer for at omdanne forretningen.

- Lige i øjeblikket beregner vi og en ingeniør, hvad der er muligt. Vi skal have det til at harmonere med de planer, som ejeren af hele komplekset har, siger Michael Spottag.

Kridthøj Torv, komplekset med alle forretninger, ejes af Skåde Brugsforening, og direktør her, Jesper Nielsen, bekræfter skiftet.


Vi begynder at drive bageriet fra 1. juni. Den store ombygning kommer senere.

Michael Spottag


Han siger, at der er lavet tegninger af en lang, gennemgående terrasse uden for alle butikkerne.

- Vi har arbejdet med planerne det seneste års tid. Alle forretningerne skal få glæde af terrassen, så kunderne kan sidde uden for butikkerne og nyde ikke bare kaffe, te og brød, men også fisk, vin og andre varer efter butikkernes ønske, siger Jesper Nielsen, der oplyser, at planerne ligger til vurdering og godkendelse hos Aarhus Kommune.

Annonce

Veldrevet bageri

Kridthøj Bageren ApS har ifølge www.proff haft kæmpe fremgang siden 2015, da selskabet blev stiftet. Bruttofortjenesten var i 2020 på 3.153.000 kroner og resultatet før skat på 403.000 kroner. Egenkapitalen er på 503.000 kroner, og der er 25 ansatte.

- Vi har købt selskabet og begynder at drive bageriet fra 1. juni. Den store ombygning kommer senere, og efter planerne må vi lukke 10-14 dage i august for at få det hele gjort klar. Kiosken lægger vi til, så butikken bliver større og mere spændende, og vi sætter en ny ovn ind, siger 58-årige Michael Spottag.

Michael Spottag og hans makker Claus Zacker Nielsen overtager både bageriet og kiosken på Kridthøj Torv og slår de to forretninger sammen til en større butik. Foto: Hans Petersen
Annonce

Hustruen er med

Hans hustru Mitzi bliver leder af butikken, ligesom hun var leder af Langenæsbageren og Lagkagehuset på Langenæs Allé.

Til september er det tre år siden, Langenæsbageriets butikker blev overtaget af Lagkagehuset, og Michael Spottag blev direktør. Han havde en klausul om, at han ikke måtte begynde for sig selv som bager. Den udløb efter to år, så nu kan han frit arbejde videre i branchen.

Michael og Mitzi Spottag skabte en stor bagerforretning i Nordborggade i Aarhus, udvidede den fire gange og flyttede den i 2010 til Langenæs Allé og fik drive-in-betjening som den første bager i Aarhus.

Senere lavede de nye afdelinger, inden Lagkagehuset købte det hele. Michael Spottag fortsatte som direktør og hustruen Mitzi som leder af butikken.

Annonce

Ud af en bagerfamilie

Michael Spottag kommer ud af en bagerfamilie. Hans oldefar var bager, og faget gik i arv til hans farfar, der drev selvstændigt bageri i Odder.

Han gav butikken videre til sin ene søn, Leif Spottag, mens hans anden søn, Finn, der er Michael Spottags far, overtog bageriet i Nordborggade i Aarhus.

Derfor lå lidt i kortene, at Michael Spottag også skulle gå bagervejen, selv om han som dreng drømte om at blive både brandmand og jagerpilot. Han er udlært i 1981 fra Frydenlund Bageri, som forældrene ejede på det tidspunkt. I 1984 blev han ansat som bagersvend i bageriet i Nordborggade.

Og den kendte skuespiller Jens Jørgen Spottag er hans fætter.

Humøret var højt, da drive-in bageriet på Langenæs Allé blev indviet. Mitzi og Michael Spottag var i højt humør. Hun skal lede den nye butik på Kridthøj Torv. Foto: Jens Thaysen

Historien kort

  • Langenæsbageriet på Langenæs Allé i Aarhus voksede sig stort, også i andre byer, og blev købt af Lagkagehuset for knap tre år siden.
  • Michael Spottag gik fra ejer til direktør i det nye hus. Hans klausul er nu udløbet, og han må begynde for sig selv.
  • Det sker på Kridthøj Torv.
Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce