Annonce
Aarhus

Opdateret - Letbanen kører snart igen: Lastbil rev køreledninger ned og teknikken drillede i Risskov

Letbanens køreledninger er revet ned i Skødstrup. Derfor kører der ingen tog mellem Lystrup og Hornslet. Arkivfoto: Jens Thaysen
Inden klokken 18 regner Midttrafik med, at togene på Aarhus Letbane igen kører mellem Lystrup og Hornslet. Driften måtte tidligere indstilles, da en lastbil havde revet køreledningerne ned i en overkørsel i Skødstrup. Samtidig opstod problemer på strækningen gennem Risskov.

SKØDSTRUP: Aarhus Letbane måttet indstille driften på en del af letbanenettet, efter at en lastbil tirsdag rev køreledningerne ned i overkørslen ved Skødstrup Station.

Østjyllands Politi oplyser, at uheldet skete lige før klokken 11. Da lastbilen kørte over overkørslen på Stationsvangen rev den køreledningerne over begge spor ned.

Uheldet betød i første omgang store uregelmæssigheder på det meste af letbanenettet, men direktør for Aarhus Letbane, Michael Borre, oplyste kort efter klokken 12, at letbanen kørte på alle strækninger undtagen mellem Lystrup og Hornslet,

- Uheldet betyder dog, at der er risiko for forsinkelser på andre dele af letbanestrækningerne, fortalte han.

Annonce

Ekstrabusser indsat

Omkring klokken 14 opstod der samtidig problemer på strækningen gennem Risskov. Derfor betjente letbanen ikke Østbanetorvet, Vestre Strandalle og Thorsøvej.

Klokken 12 var letbanedirektørens vurdering, at køreledningerne ville være repareret engang mellem klokken 18-20 tirsdag aften. Hvornår problemerne gennem Risskov ville være løst vidste han ikke.

Dermed kørte Grenåbanen kun mellem Hornslet og Grenaa. Pasagerer til Lystrup kunne benytte letbanen via Skejby og Lisbjerg.

På grund af uheldet indsatte Midttrafik ekstra busser på strækningen mellem Lystrup og Hornslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce