Annonce
Aarhus

Letbanen forsikrer: Is på ledningerne var en engangsaffære

Nu skal tog uden passagerer køre om natten, når der er frost i Aarhus og omegn. Så holdes køreledningerne isfri - og togene skulle rulle efter planen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Letbanen i Aarhus blev mandag ramt af aflysninger og forsinkelser blandt andet på grund af is på ledningerne. Nu lover letbanen, at den vil håndtere frosten resten af vinteren uden forstyrrelser.

Annonce

AARHUS: Århusianerne oplevede mandag morgen med den første vinterfrost store forsinkelser på Aarhus Letbane, da der var is på ledningerne.

Et tog satte samtidig helt ud. Det betød, at passagererne fra den tidlige morgen måtte fragtes i bus på strækningen Viby-Aarhus H, mens der var forsinkelser på resten af letbane-nettet i stort omfang.

Kommunikationschef Jens Velling, Aarhus Letbane, lover dog, at det ikke bliver et generelt problem med forsinkelser for letbanen resten af vinteren, når kuldegraderne rammer Aarhus og omegn. Mandag morgen sneg temperaturen sig ned på et par minusgrader.

- Vi havde ingen problemer sidste år med is på ledningerne, som betød forsinkelser. Problemet mandag morgen var, at vi ikke i løbet af natten havde kørt med tog uden passagerer, som kørte isen fra ledningerne væk. Det begynder vi med nu, og så skulle der ikke være problemer resten af vinteren. Vi sørger for, at isen bliver kørt væk i løbet af natten, siger Jens Velling.

Annonce

Dårlig information på perronerne

Når der er forsinkelser på letbanen, bliver passagererne i øvrigt dobbelt ramt, idet de ikke kan følge med på informationstavler om, hvor store forstyrrelserne er.

- Den manglende information skyldes, at det IT-system der automatisk opdaterer informationsskærmene i letbanetog og på perroner med oplysninger om køreplan og driftsstatus, har svært ved at håndtere driftsforstyrrelser og midlertidige ændringer af køreplanerne, skriver Midttrafik på sin hjemmeside.

Ifølge Midttrafik er der dog forbedringer på vej.

- Mens der arbejdes på at opdatere IT-systemet, afsættes der flere ressourcer i letbanens kontrolcenter til at intensivere og forbedre informationen til kunderne - både i letbanetogene, på perronerne og på Midttrafiks hjemmeside, midttrafik.dk/trafikinfo.

Ekstra mandskab er på vej i kontrolcenteret, blandt andet en medarbejder fra Midttrafik, der skal fokusere på kundeinformation. Herefter forventes informationen til letbanens kunder at blive væsentligt forbedret, lyder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Østjylland

Amerikanske tilstande i Odder

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce