Annonce
Aarhus

Letbanen forsikrer: Is på ledningerne var en engangsaffære

Nu skal tog uden passagerer køre om natten, når der er frost i Aarhus og omegn. Så holdes køreledningerne isfri - og togene skulle rulle efter planen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Letbanen i Aarhus blev mandag ramt af aflysninger og forsinkelser blandt andet på grund af is på ledningerne. Nu lover letbanen, at den vil håndtere frosten resten af vinteren uden forstyrrelser.

AARHUS: Århusianerne oplevede mandag morgen med den første vinterfrost store forsinkelser på Aarhus Letbane, da der var is på ledningerne.

Et tog satte samtidig helt ud. Det betød, at passagererne fra den tidlige morgen måtte fragtes i bus på strækningen Viby-Aarhus H, mens der var forsinkelser på resten af letbane-nettet i stort omfang.

Kommunikationschef Jens Velling, Aarhus Letbane, lover dog, at det ikke bliver et generelt problem med forsinkelser for letbanen resten af vinteren, når kuldegraderne rammer Aarhus og omegn. Mandag morgen sneg temperaturen sig ned på et par minusgrader.

- Vi havde ingen problemer sidste år med is på ledningerne, som betød forsinkelser. Problemet mandag morgen var, at vi ikke i løbet af natten havde kørt med tog uden passagerer, som kørte isen fra ledningerne væk. Det begynder vi med nu, og så skulle der ikke være problemer resten af vinteren. Vi sørger for, at isen bliver kørt væk i løbet af natten, siger Jens Velling.

Dårlig information på perronerne

Når der er forsinkelser på letbanen, bliver passagererne i øvrigt dobbelt ramt, idet de ikke kan følge med på informationstavler om, hvor store forstyrrelserne er.

- Den manglende information skyldes, at det IT-system der automatisk opdaterer informationsskærmene i letbanetog og på perroner med oplysninger om køreplan og driftsstatus, har svært ved at håndtere driftsforstyrrelser og midlertidige ændringer af køreplanerne, skriver Midttrafik på sin hjemmeside.

Ifølge Midttrafik er der dog forbedringer på vej.

- Mens der arbejdes på at opdatere IT-systemet, afsættes der flere ressourcer i letbanens kontrolcenter til at intensivere og forbedre informationen til kunderne - både i letbanetogene, på perronerne og på Midttrafiks hjemmeside, midttrafik.dk/trafikinfo.

Ekstra mandskab er på vej i kontrolcenteret, blandt andet en medarbejder fra Midttrafik, der skal fokusere på kundeinformation. Herefter forventes informationen til letbanens kunder at blive væsentligt forbedret, lyder det.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce