Annonce
Aarhus

Letbanen forsikrer: Is på ledningerne var en engangsaffære

Nu skal tog uden passagerer køre om natten, når der er frost i Aarhus og omegn. Så holdes køreledningerne isfri - og togene skulle rulle efter planen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Letbanen i Aarhus blev mandag ramt af aflysninger og forsinkelser blandt andet på grund af is på ledningerne. Nu lover letbanen, at den vil håndtere frosten resten af vinteren uden forstyrrelser.

AARHUS: Århusianerne oplevede mandag morgen med den første vinterfrost store forsinkelser på Aarhus Letbane, da der var is på ledningerne.

Et tog satte samtidig helt ud. Det betød, at passagererne fra den tidlige morgen måtte fragtes i bus på strækningen Viby-Aarhus H, mens der var forsinkelser på resten af letbane-nettet i stort omfang.

Kommunikationschef Jens Velling, Aarhus Letbane, lover dog, at det ikke bliver et generelt problem med forsinkelser for letbanen resten af vinteren, når kuldegraderne rammer Aarhus og omegn. Mandag morgen sneg temperaturen sig ned på et par minusgrader.

- Vi havde ingen problemer sidste år med is på ledningerne, som betød forsinkelser. Problemet mandag morgen var, at vi ikke i løbet af natten havde kørt med tog uden passagerer, som kørte isen fra ledningerne væk. Det begynder vi med nu, og så skulle der ikke være problemer resten af vinteren. Vi sørger for, at isen bliver kørt væk i løbet af natten, siger Jens Velling.

Dårlig information på perronerne

Når der er forsinkelser på letbanen, bliver passagererne i øvrigt dobbelt ramt, idet de ikke kan følge med på informationstavler om, hvor store forstyrrelserne er.

- Den manglende information skyldes, at det IT-system der automatisk opdaterer informationsskærmene i letbanetog og på perroner med oplysninger om køreplan og driftsstatus, har svært ved at håndtere driftsforstyrrelser og midlertidige ændringer af køreplanerne, skriver Midttrafik på sin hjemmeside.

Ifølge Midttrafik er der dog forbedringer på vej.

- Mens der arbejdes på at opdatere IT-systemet, afsættes der flere ressourcer i letbanens kontrolcenter til at intensivere og forbedre informationen til kunderne - både i letbanetogene, på perronerne og på Midttrafiks hjemmeside, midttrafik.dk/trafikinfo.

Ekstra mandskab er på vej i kontrolcenteret, blandt andet en medarbejder fra Midttrafik, der skal fokusere på kundeinformation. Herefter forventes informationen til letbanens kunder at blive væsentligt forbedret, lyder det.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus For abonnenter

Liv i det døde hav: Sådan får Aarhus igen fisk i sin bugt

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce