Annonce
Østjylland

Letbanen har kundefremgang mod Grenaa

Midttrafiks oplevede i fjerde kvartal 2019 en væsentlig stigning i passagertallet mod Grenaa i forhold til tidligere. PR Foto
Mere stabil drift og en samlet rettidighed på hele strækningen i december på 98,1 procent har medført kundefremgang på Letbanens strækning mellem Aarhus H og Grenaa.

Grenaa: Midttrafiks tællinger for fjerde kvartal viser en væsentlig stigning i passagertallet mod Grenaa i forhold til tidligere.

Cirka 4.600 kunder har rejst med Letbanen på en hverdag i årets sidste kvartal. Tilbage i 2016 blev der talt cirka 4.000 kunder på en hverdag i Desirotoget.

Mere stabil drift og en samlet rettidighed på hele strækningen i december på 98,1 procent har medført kundefremgang på Letbanens strækning mellem Aarhus H og Grenaa.

På en gennemsnitlig hverdag rejser cirka 18.500 kunder på strækningen. Mens passagertallet for L2 mod Odder og indre strækning Aarhus-Lystrup ligger nogenlunde stabilt gennem efterårsmånederne, er der i fjerde kvartal registreret en betydelig vækst på L1 mod Grenaa.

Midttrafik glæder sig over væksten og venter stigende passagertal i år på den samlede strækning.

- Vi er glade for at flere kunder tager Letbanen. Med den nuværende udvikling i passagertal forventer vi mellem 5,2 - 5,5 millioner passagerer i år, siger Ole Sørensen, planchef ved Midttrafik.

Det samlede passagertal for 2019 er opgjort til 4,45 millioner. I fjerde kvartal, hvor der både er efterårsferie og juleferie, var det samlede passagertal cirka 1,36 millioner mod cirka 1,2 millioner i tredje kvartal.

Tidligere prognoser på 9 millioner årlige letbanerejsende var blandt andet baseret på en afkortning af busruter til letbanen og byudvikling i Lisbjerg, Nye og Skejby, som ikke er realiseret endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce