Annonce
Alarm 112

Letbanen ramt af stenkast: - Videoovervågning kan forhåbentlig vise, hvem der kastede

Ruden krakelerede, da den blev ramt med en sten eller en anden genstand. Ifølge letbanedirektøren er ruden så stærk, at en sten ikke kan kastes igennem den. Aarhus Letbane
To gange på under en uge er Aarhus Letbane blevet udsat for stenkast på Grenaabanen. Fredag aften sad Mogens Viking Hansen i toget, da der pludselig lød et brag og ruden krakelerede.

AARHUS: Fredag aften omkring 21.30 fik Mogens Viking Hansen sig noget af et chok, da han var passager på letbanes strækning mellem Lystrup og Aarhus Hovedbanegård. For bedst som letbanen kørte langs den smukke udsigt ved vandet og Den Permanente Badeanstalt lød der et brag fra et af togets vinduer.

- Det var meget tydeligt, at der blev kastet en sten eller en anden genstand mod vinduet. Den gik ikke igennem, men vinduet krakelerede med det samme. Der sad en kvindelig passager på sædet lige foran vinduet, hun fik et chok og flyttede sig straks over i den anden side af toget, fortæller Mogens Viking Hansen, der selv sad på sin elscooter i det rum, der er beregnet til cykler og barnevogne.

- Alle kunne høre braget og fik et chok, siger han.

Annonce

Da letbanen ankom til banegården tog han og kvinden, der sad tæt på det krakelerede vindue, kontakt til togføreren, der ikke havde hørt, hvad der var sket.

To episoder på en uge

Hos Aarhus Letbane bekræfter direktør Michael Borre episoden fredag aften.

- Det er korrekt, at der bliver kastet en genstand mod letbanens vindue, så det krakelerer. Vi har fået at vide, at det var nogle unge drenge, og det skete ved Den Permanente. Vi er i øjeblikket ved at trække videoer ud af det pågældende tog, og der sidder heldigvis video både foran og bag på toget og også på sidespejlene. Så vi håber, at vi har billeder af det, som vi kan overdrage til politiet. Og vi anmelder i dag (mandag, red.) sagen til politiet som hærværk, siger letbanens direktør.

Han ærgrer sig voldsomt over stenkastet.

-Det værste er selvfølgelig, at vores passagerer får et chok. Ruderne er sikre, så en sten kan ikke gå igennem, men hvis man sidder der i egne tanker, og så lyder der et brag - det vil de fleste blive forskrækket over, siger Michael Borre.

Derudover risikerer Aarhus Letbane at må tage toget ud af drift med forsinkelser til følge, med mindre ruden kan sikres med tape, indtil den kan skiftes. Og så koster det Aarhus Letbane 30.000 kroner at skifte ruden.

Episoden fredag var dog ikke den første. Aarhus Letbanes direktør fortæller, at lørdag 3. juli blev der også kastet en genstand mod letbanens vindue, der fik vinduet til at krakelere.

- Det var på samme linje et sted mellem Grenaa og Lystrup, men vi ved ikke præcist, hvor det er sket, fordi føreren først opdagede det, da han nåede til endestationen, siger Michael Borre.

Annonce

Ramt af hærværk før

Aarhus Letbane har tidligere været ramt af hærværk. Blandt andet er informationsskærme blevet smadret på flere stationer, og der er blevet smadret ruder på et tog, der holdt stille i Grenaa.

Her viste videoovervågning, at der var tale om unge mellem 14-16 år.

- De unge drenge blev fanget af videoovervågningen, og derfor kunne regningen for de knuste ruder sendes videre til dem og deres forældre, siger Michael Borre.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Byudvikling For abonnenter

Træt torv skal friskes op: Mere grønt, røde bænke og granitbelægning - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Sport

Skanderborg Aarhus-spiller overvejer karrieren efter problemfyldt sæson

Østjylland

Søndag aften begynder en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Aarhus

Nyt gulvtæppe på rådhuset: Aarhus Kommune kan spare millioner ved at vælge nyt tæppe fra lokalt firma

Byudvikling For abonnenter

Molslinjen er væk og tilbage står et mærkeligt tårn: Hvad er det? Og får det lov at overleve, når Aarhus Ø kommer buldrende?

Alarm 112

Stjal parfume i Magasin lørdag - søndag blev de udvist af Danmark i seks år

Byens Bedste

Kom med dit bud: Hvem skal være med i Byens Bedste?

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Aarhus

DSB afprøver nyt venteområde: - Der var mangel på ventepladser

AGF For abonnenter

Analyse: AGF sluttede ét sølle point over nedrykningsstregen, og derfor venter der et stort arbejde i sommerens transfervindue

AGF

Selv på dødsgangen var David Nielsen firmaets mand, men nu er han der ikke længere til at tage skylden - pilen peger på sportschefen herfra

Annonce