Annonce
Aarhus

Livsfarlig bakketop: Bilister blæser på P-forbud i sommervarmen

Bilerne, der her på Kongevejen holder efter skiltet med standsning forbudt, holder alle ulovligt parkeret. Scenariet er fra pinsen, hvor dette billede var gældende alle dage på den lille bakketop. Privatfoto
Folk strømmer til strandene, parker og skovene i sommervarmen, men mange kaster uhæmmet bilen på forbudte steder.
Annonce

AARHUS: Sommervarmen har den seneste uge trukket masser af mennesker ud i naturen. Men mange bilister parkerer i trængslen bilen på forbudte steder.

Det gælder blandt andet ved Salonvej ved Den Permanente, vejene ned til Fedet i Risskov, Ørneredevej gennem Marselisborg Skoven ud til Moesgård Strand – og Kongevejen ved Mindeparken.

Netop på Kongevejen har Aarhus Kommune i december lavet standsningsforbud i enden ved Forstbotanisk Have, hvor den lille bakketop gør forholdene uoverskuelige.

Masser af biler holder på strækningen, hvor to biler knap kan passere hinanden, når der holder en stribe biler. For cyklister er det et livsfarligt spot. Derfor satte kommunen skilte op, og gjorde såvel parkering som standsning forbudt.

Flere læsere har henvendt sig til Stiften for at beklage, at bilisterne gennem hele pinsen, hvor folk i stort antal valfartede til Mindeparken, lod hånt om forbuddet – og kastede bilen ind til siden.

Der er i år indført to-timers parkering på Kongevejen for at få en større gennemstrømning af folk i Mindeparken. Der er også på den sidste strækning standsning forbudt, men mange lader hånt om restriktionen. Grafik: Nex
Annonce

- Vi prøver at nå rundt

Århusianerne har i den grad kastet sig over friluftslivet, og strande, parker og skove bliver benyttet i højere grad end nogensinde. Men det giver et ekstraordinært pres på blandt andet parkeringspladserne, når temperaturerne stiger.

Det glæder kommunen, som snart sætter en række nye p-skilte op i naturområderne for at gøre opmærksom på de omkring 700 p-pladser, der måske ligger lidt gemt væk, men som trods alt findes.

Foreløbig sætter kommunens cityassistenter, der skriver P-bøder ud, ind så godt de kan, siger afdelingsleder i Teknik og Miljø, Joshua Kroager, der har med parkering at gøre.

Tirsdag var der da også gang i håndhævningen af parkeringsreglerne flere steder.

- Vi prøver løbende at komme forbi så mange af de store, rekreative områder som muligt – inklusive Mindeparken, siger Joshua Kroager.

Annonce

Beboerparkering er forlænget

Kommunen har i øvrigt forlænget dispensationen til den såkaldte beboerparkering i midtbyen her i corona-tiden, så de lempelige regler gælder ugen ud.

Dermed kan beboere med licens til Zone 1 i midtbyen fortsat lade bilerne stå i parkeringsbåsene i hverdagene fra klokken 9.00 til 17.00.

Normalt er det tidsrum ikke med i parkeringslicensen. Men midt i marts suspenderede Aarhus Kommune reglerne for at hjælpe århusianere, der arbejder hjemme under coronakrisen. Hjemmearbejdet betyder, at de i dagtimerne ikke skal bruge bilen til og fra arbejdspladsen - og derfor behøver en parkeringsplads ved bopælen.

Den midlertidige suspendering udløb midt i maj. Men det blev besluttet at forlænge den særlige undtagelsestilstand på parkeringsområdet til onsdag 8. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce