Annonce
Sport

Lokal succestræner udelukket i fire år

Ingen af de implicerede heste er blevet testet positive i forbindelse med deres starter. Arkivfoto: Kim Haugaard
Udelukkelsen kommer mindre end to uger efter Marc Stott opsagde sit job som træner ved Jydsk Væddeløbsbane.

HESTESPORT: Jydsk Væddeløbsbanes dominerende galoptræner de senere år, Marc Stott er af sportens hovedforbund Dansk Galop blevet idømt en udelukkelse på fire år som følge af overtrædelser af de gældende regler for medicinering af heste.

- Skandinavisk Dopingkomité finder det godtgjort, at der i 2018 er sket flere tilfælde af grove og forsætlige overtrædelser af Dansk Væddeløbsreglement, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Forseelserne har ifølge forbundet bestået i gentagne overtrædelser af den gældende karenstid for behandling med medikamentet Duphalyte, som er en væske med vitaminer og elektrolytter givet som drop. Karenstiden på medikamentet er 96 timer før start. Ligeledes er reglerne ifølge Dansk Galop heller ikke overholdt i forbindelse med ledbehandlinger.

Forbundet understreger, at ingen af de implicerede heste er blevet testet positive i forbindelse med deres starter.

Selskab har brudt med træner

Hvilken betydning udelukkelsen får i praksis er uvis. Udelukkelsen kommer således mindre end to uger efter 34-årige Marc Stott opsagde sit job som træner ved Jydsk Væddeløbsbane for i stedet at søge en karriere i udlandet.

Primo april blev Marc Stotts trænerforretning taget under konkursbehandling. I stedet trådte toneangivende hesteejere i stalden til og etablerede et selskab Horse Training Community ApS, der ansatte Marc Stott til at drive stalden, men dette samarbejde er ophørt som følge af udelukkelsen.

- Vores konklusion er, at Marc Stott stopper per dags dato som galoptræner for Horse Training Community. Det er med stor beklagelse at vi har fundet det nødvendigt at træffe denne beslutning, skriver Kim Hansen og Michael Garbers i en pressemeddelse fra Horse Training Community ApS efter et møde onsdag.

For perioden frem til 15. november, hvor galopsæsonen slutter, vil jockey Nanna Emilie Hansen stå for træningen af hestene i Horse Training Communitys stald idet Nanna Emilie Hansen har fået tildelt en midlertidig trænerlicens.

Det er ikke lykkedes at træffe Marc Stott for en kommentar.

Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag