Annonce
Sport

Lyseng træner om skidt forår: Ville gerne aflevere holdet i 2.division

Mick Andresen, cheftræner, er fortid i IF Lyseng efter sæsonen. Arkivfoto: Ole Nielsen

Mick Andresen fra Lyseng stopper efter sæson som træner for holdet. Det

FODBOLD: IF Lyseng har ikke haft tur i den, på denne side af nytår. To uafgjorte kampe, syv nederlag og nul sejre er det blevet til. To point. Et forsømt forår. Sådan ser det ud på bundlinjen for holdet fra Højbjerg. Lyseng ligger sidst i rækken, og meget skal lykkedes hvis de skal blive i 2. division.

Cheftræneren, Mick Andresen, har været i klubben i syv år, men nu er det altså slut. I november aftalte han og Lyseng, at de skulle skilles efter sæsonen. Klubben har lavet en aftale med den tidligere AGF-spiller John Andersen.

- Jeg synes at både jeg og klubben havde brug for nye impulser. Som det er nu, er det maksimale Lyseng kan at spille 2. division. Så min mission er gjort. Vi har spillet i 2. division, og vores andethold er rykket op i Jyllandsserien, så den kan ikke trække mere, siger Mick Andresen.

Han fortæller videre at det ikke har haft noget med de resultater holdet har haft at gøre. Klubben ville gerne have fortsat samarbejdet. Da han overtog holdet for syv år lå de i bunden Jyllandsserien.

- Et drømmescenarie havde selvfølgelig været, hvis jeg kunne aflevere holdet til den nye træner i 2. division. Men vores trup består primært af spillere, der har som det højeste har spillet i Danmarksserien, så vi har været overmatchet, siger Mick Andresen.

- Folk kan godt se, hvad vi er oppe i mod og derfor giver spillerne den stadig en skalle til træning og synes det er fedt at spille 2. division, uddyber han. Både han og truppen er afklarede med, hvis det ender med en nedrykning. De har sat sig det mål for resten af foråret, at de gerne vil have en sejr i en af de sidste kampe.

Når Mick Andresen stopper som træner i Lyseng har han aftalt med familien at han i hvert fald skal holde et halvt års pause. Derfra er det ude af hans hænder.

- Hvis der ikke er nogen klubber, der kan bruge mig til den tid, er det ikke sikkert, at jeg kommer tilbage på det samme niveau. Jeg kan godt blive serie 3-træner, men når man har været på det her niveau, er man ikke villig til at gå særligt langt ned i rækkerne, siger han.

Mick Andresen og resten af IF Lyseng mødet torsdag AB på hjemmebane 14.00

Annonce

Øvrige 2. divisions kampe fra området: Aarhus Fremad møder HIK på Riisvangen 14.00VSK Aarhus spiller på udebane mod Næsby 14.00Odder tager i mod B93 på Spektrum 14.00

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce