Annonce
Aarhus

Magtesløse pårørende: Plejehjemmet Kongsgården meldt til politiet for omsorgssvigt

Charlotte Ahm, er barnebarn af kvinden, der er filmet med skjult kamera af TV2. Hun har sammen med sin familie nu valgt at anmelde Kongsgården til politiet for blandt andet massivt svigt. Foto: Axel Schütt
Plejehjemmet Kongsgården i Viby står midt i en juridisk tvist om skjulte tv-optagelser. Nu får juristerne ekstra travlt, fordi de pårørende til beboer har anmeldt plejehjemmet til politiet for dårlig pleje.

VIBY: De pårørende til en nu 90-årig kvindelig beboer på plejehjemmet Kongsgården har anmeldt plejehjemmet til politiet. Påstand: Massiv omsorgssvigt og forsømmelse i en årrække samt brug af ulovlige magtanvendelser.

Dermed skal Østjyllands Politi nu tage stilling til endnu en anmeldelse i den meget omtalte sag, som foreløbig mest har handlet om skjulte tv-optagelser hos den demente kvinde.

I forvejen har kommunen anmeldt TV2 til politiet for at krænke privatlivets fred. Men politiet ville i første omgang ikke efterforske sagen, og det fik kommunen til at klage til statsadvokaten over Østjyllands Politi. Den klage fik politiet til at kikke på sagen endnu engang og på grund af ”nye oplysninger” har man alligevel fundet belæg for at rejse en sag mod TV2.

Men nu får politiet altså ekstra travlt med Kongsgården, fordi man nu også skal vurdere familiens anmeldelse mod kommunen for omsorgssvigt.

Læs mere her

Del 1:

Læs her familiens forklaring på, hvorfor den gik til TV2 og tillod skjult kamera hos familiens ældste, der bor på plejehjemmet Kongsgården. Familien mener at der er tale om pleje- og omsorgssvigt.

Her kommenterer områdechefen kritikken og beklager at en konflikt med en familie ikke er blevet løst tidligere.

De skjulte optagelser til en TV2-dokumentar har allerede fået personalemæssige konsekvenser.

Del 2:

Læs politikeres reaktioner på plejesvigtet. De kræver et ansvar placeret.

Ældrerådmand Jette Skive svarer her på kritikken og siger, at personalesagerne ikke er afsluttet endnu.

Endelig peger personalets fagforening FOA pilen på et ledelsesansvar.

Ingen forbedringer

Familien argumenterer over for politiet med, at trods utallige henvendelser via samtaler, mails og møder med plejehjemmets ledelse, medarbejdere og Aarhus Kommune har det ikke ført til forbedringer.

- Vi har følt os totalt magtesløse, derfor henvendte vi os til TV2. Efter at have se de skjulte optagelser er det min klare overbevisning, at omsorgssvigtet er værre end først antaget. Optagelserne er vist for førende eksperter på området, og alle er enige om, at der er foregået et massivt omsorgssvigt og ulovlige magtanvendelser over for min farmor. Svigt, som i værste fald kan medføre døden, skriver Charlotte Ahm i anmeldelsen.

Hendes håb og forventning er, at politiet vil rejse en straffesag mod Kongsgården og kommunen. Konkret henviser hun til autorisationslovens paragraf 75 om forsømmelse og skødesløshed, hvilket hun mener har været sigende for Kongsgårdens arbejdsmetoder.

Forvaltningen har endnu ikke kommentarer til anmeldelsen, da man ikke har set den endnu, ifølge områdechef Lene Offersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce