Annonce
Byudvikling

McDonald's flytter fra Store Torv efter 25 år

McDonald's Aarhus er ved at indrette sin nye restaurant på Telefontorvet, der også får en selvstændig McCafé. Foto: Søren Willumsen
Fastfoodrestauranten McDonald's har længe været på udkig efter nye og større lokaler downtown. Nu er de fundet.

AARHUS: Efter 25 år på Store Torv gør fastfoodrestauranten McDonald's snart klar til at pakke sammen for at flytte fra den velkendte placering.

- Vi har i de senere år været på udkig efter større lokaler. Det har været lidt svært at finde den helt rigtige placering downtown. Men nu er det lykkedes, fortæller en tilfreds ejer, Jackie Høst, der driver i alt fem McDonald's i Aarhus.

Den amerikanske burgerkæde flytter derfor fra Store Torv over åen til Telefontorvet i de lokaler, der tidligere husede Elgiganten og senest Sport 24.

Annonce

McCafé tager kampen op

Der er sidste åbningsdag 29. november på Store Torv. Derefter holder restauranten lukket, mens man flytter inventaret, så McDonald's kan genåbne 3. december på Telefontorvet.

- Vi føler, det er det helt rigtige sted. Frederiksgade, som vi ligger i enden af, er ved at udvikle sig til en mad- og cafégade, og vi har åen og Strøget lige nær ved. Samtidig er her Busgaden med alle de passagerer, der skal af og på busserne. Telefontorvet ligger i midten af alle de trafikstrømme, så placeringen kan faktisk ikke være bedre for os. Desuden er det et område, der er mere mainstream end Store Torv, og det passer også bedre for os, forklarer Jackie Høst.

Telefontorvet ved Busgaden er trafikeret, fordi mange kommer her, hvor buspassagerer og flere strøggader mødes. Det glæder McDonald's' ejer sig til at blive en del af. Foto: Søren Willumsen

I de nye lokaler på cirka 650 kvadratmeter får McDonald's et større køkken, som der er brug for, og der er monteret en del ny ventilation efter alle forskrifter.

- Vores køkken kræver mere kapacitet. Samtidig vil vi gerne indrette en mere moderne restaurant med 12 skærme, hvor man bestiller maden, som bliver serveret ved bordene, så vi går også et skridt op i service. Men den største nyhed er, at vi etablerer en McCafé, som er en café med egen kasse inde i restauranten, hvor vi serverer baristakaffe, og man kan vælge kager fra en kagemontre.

Annonce

Fem restauranter

Jackie Høst er sig helt bevidst om, at han med McCafé kaster en lille bombe ind i konkurrencen om kunderne i verdens mest kaffedrikkende land. For lige om hjørnet ligger en del andre cafeer, og et af flere konkurrenceparametre er prisen.

- Vores baristakaffe vil revolutionere markedet, fordi vi vil sælge det til 29 kroner, mens du giver op til det dobbelte andre steder, siger ejeren.

McDonald's Aarhus har ligget 25 år på Store Torv. Men nu er det snart farvel til den placering. Foto: Søren Willumsen

Jackie Høst har arbejdet hos McDonald's siden 1992, og købte i 2012 McDonald's-restauranten i Risskov. Siden er fulgt restauranterne på Randersvej, Viby Torv, Viby Mega Syd og altså Store Torv som han overtog i 2016 og nu flytter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

En kviktest og en drink for 149 kroner: Nyt privat testcenter åbnet ved åen i Aarhus

Alarm 112

26-årig idømt fængsel for vidnetrusler: Fandt betjent på Facebook og truede med at slå hans søn ihjel

Aarhus For abonnenter

Knæskallen gik i seks stykker: - Jeg mistede min udødelighed i cykelstyrtet

Alarm 112

Mand i varevogn skaber frygt i Åbyhøj: Ville have drenge til at hoppe ind i bilen og vise vej til Kvickly

Annonce