Annonce
Aarhus

Med orkester og fuld musik: Aarhus' første Netto genåbner i dobbelt størrelse

Netto på Silkeborgvej i Åbyhøj genåbner 6. maj 2021 efter en ombygning, der har gjort butikken dobbelt så stor. Denne Netto var den første, som åbnede i Aarhus. Foto: Henrik Lund
Netto i Åbyhøj var før ombygningen Jyllands mindste af slagsen. Torsdag morgen er den dobbelt så stor som tidligere og tilbyder kunderne langt flere parkeringspladser.

ÅBYHØJ: Da Netto i december 1989 slog dørene op for kunderne til discountkædens butik på Silkeborgvej i Åbyhøj, var det ikke bare en ny butik - det var samtidig den første Netto i Aarhus.

29 år efter fremstod butikken ramponeret, men først og fremmest var den for lille.

- Vi skulle finde en løsning på den butik, for vi kunne ikke drive den, som den var. Vi kunne ikke have vores fulde varesortiment - og i og med at butikken var fra 1989, var den slidt. Der var et gammelt og slidt gulv, gamle armaturer, gamle lys og den trængte til at blive malet, forklarer udviklingschef i Salling Group, Carsten Hadsbjerg.

Annonce

Derfor blev det besluttet at lukke butikken med virkning fra januar 2019 for at lave en stor ombygning og renovering.

Torsdag morgen - efter mere end to års lukning - genåbner Netto så i Åbyhøj. Men det er blevet til en helt anden butik, end de er vant til på Silkeborgvej.

Butikken var tidligere cirka 550 kvadratmeter - den er 1.000 kvadratmeter i dag.

- Selve butiksarealet var før lige i omegnen af 350 kvadratmeter. Det er nu hævet til det dobbelte, siger Carsten Hadsbjerg.

En ejendom, der tidligere husede Nordea, er blevet revet ned for at gøre plads til parkeringspladser til Netto-kunderne på Silkeborgvej. Foto: Henrik Lund

Tidligere var der op til seks parkeringspladser. Det er blandt andet sket ved at inddrage en ejendom i umiddelbar nærhed, der tidligere husede Nordea. Det betyder, at der nu er plads til cirka fem gange så mange biler end tidligere.

- Det er en vanvittig udvikling af den butik, der lå der i forvejen, forklarer udviklingschefen, der glæder sig til, at Netto igen kan tage imod de mange trofaste kunder, som discountkæden har i Åbyhøj.

De har i stedet i en periode måttet ty til Nettos butikker på Søren Frichs Vej eller Finderupvej, hvis de ville benytte sig at discountbutikkens tilbud.

Netto i Åbyhøj blev tilbage i 1989 blandt andet indviet af næstformand i Salling Fondene Karin Salling. Når dørene til den nyrenoverede Netto torsdag morgen klokken 8 går op, er Karin Salling igen med. Og det kommer til at foregå med fuld musik og orkester.

Netto har i alt 29 butikker i Aarhus Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce