Annonce
AGF

Men Casper Højer, vil du ikke ærgre dig, hvis AGF ikke får sølv? - Næ, det ville jeg ikke

Casper Højer Nielsen har i de to seneste kampe scoret to mål og skabt to målgivende afleveringer. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2020)
Der er cirka 23 procents chance for, at AGF snupper Superligaens andenplads søndag aften.
Annonce

FODBOLD: Da Patrick Mortensen for en uge siden lå vandret i luften og headede AGF til sejr i Telia Parken, talte Aarhus om en mulig sølvmedalje.

Efter onsdagens uafgjorte resultat mod FC Nordsjælland blev den eufori sænket en smule.

Faktum er, at AGF er sikre på som minimum at snuppe bronzemedaljen. Men på trods af den lille svipser på plastikken i Farum, kan det stadig lade gøre at tage andenpladsen, som derudover vil give en direkte plads i europæisk fodbold uden en nervepirrende playoff-kamp.

Men AGF? De bruger ingen tid på en eventuel sølvmedalje. Den velspillende venstre back Casper Højer Nielsen gør i hvert fald ikke.

- Det er selvfølgelig i hånden på FC København nu, men ligesom da vi var bag dem tidligere i sæsonen, så lægger vi ikke meget vægt på det og bruger ikke så meget tid på at tænke på det. Vi går hele tiden ind til næste kamp og tænker kun på den.

Men helt ærligt. I kommer op på andenpladsen og mister den igen med en runde tilbage. Du må da ærgre dig, hvis det "kun" bliver bronze?

- Næ, det ville jeg ikke. Og det tror jeg ikke, at der er nogen, der vil ærgre sig over. Vi har spillet en god sæson, og selvfølgelig vil man gerne ende så langt oppe i tabellen, men det er heller ikke lang tid siden, at vi stod med to point efter fem kampe, siger Casper Højer Nielsen og refererer til sæsonstarten.

Annonce

Sølvfavoritten er klart FCK

Sandsynligheden for AGF-sølv, det første siden 1996, er da heller ikke store.

Men de er til stede.

Danske Spils beregninger går på, at der cirka er 23 procents chance for, at AGF rykker op på andenpladsen i sidste spillerunde. Det kræver i første omgang, at FC København taber eller spiller uafgjort hjemme i Telia Parken, hvor de ellers er storfavoritter mod FC Nordsjælland. Og så skal AGF som minimum tage et enkelt point på hovedstadsholdet i sidste runde.

De tre mulige AGF-udfald

  • AGF VINDER OVER BRØNDBY: Hvis FC København samtidig taber eller spiller uafgjort, vil det give AGF sølvet. Det vil bringe AGF på 67 point, mens FC København vil stå på 66 eller 65 point afhængig af deres resultat mod FC Nordsjælland.
  • AGF STÅR UAFGJORT MED BRØNDBY: Det kan kun give en sølvmedalje, hvis FC København taber. I det tilfælde vil begge hold stå på 65 point, men AGF bliver nummer to på grund af en bedre målscore.
  • AGF TABER TIL BRØNDBY: Ingen chance for sølv. 

Både AGF og FC København er store favoritter i deres opgør. Og det er de blandt andet, fordi det handler om motivation. Det siger Peter Emmike, der er oddsansvarlig i Danske Spil.

- Motivationsfaktoren betyder enormt meget. AGF har samtidig en god form med en flot sejrsrække og spiller om mulige sølvmedaljer, mens Brøndby maksimalt kan tage fjerdepladsen. Med hensyn til FC Københavns kamp, har FCK et lille psykologisk overtag. Nordsjælland skal man dog altid have respekt for, men de kan ikke flytte sig fra sjettepladsen, siger Peter Emmike.

Netop motivationen er med til at sænke oddset ret meget på både FC København og AGF. De Hvi'e giver fredag eftermiddag cirka 55 procents chance for sejr, mens FC København giver 61 procents chance.


- Jeg kan ikke mindes, at vi har haft så lavt et odds og givet så høj en chancevurdering på AGF i en Superliga-kamp mod Brøndby

Peter Emmike, oddsansvarlig hos Danske Spil


Og når de to hold begge er så relativt klare favoritter, bliver AGF's sølvchancer samtidig mindre.

- Jeg kan ikke mindes, at vi har haft så lavt et odds og givet så høj en chancevurdering på AGF i en Superliga-kamp mod Brøndby. Da de mødtes i november i Aarhus, var AGF favoritter men ikke i samme omfang som søndagens kamp. Og før det var de sjældent favoritter på hjemmebane mod Brøndby. Men det handler igen om motivationsfaktoren, som er udtalt lige nu, fordi Brøndby har mindre at spille for, siger Peter Emmike.

Annonce

De røde lamper lyser

Søndagens kamp er efter corona-foranstaltningerne fuldstændig udsolgt på Ceres Park. På godt to timer blev godt 8.000 billetter solgt til fodboldglade århusianere, der kommer til at bevidne kulminationen på en sæson, hvor AGF for første gang i den nuværende struktur med mesterskabsspil formåede at føre sig selv i top seks.

- Jeg ville ønske, at der kunne være fuld skur på stadion, så alle kunne glæde sig over at se AGF få medaljer igen. Der er blevet gjort grin med Aarhus som fodboldby i de seneste år, og det betyder noget for os spillere at tage medaljerne tilbage, siger Casper Højer Nielsen.

Medaljer, der med sikkerhed kommer i hus for første gang siden 1997. Spørgsmålet er bare, om de skal være af sølv eller bronze.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce