Annonce
AGF

Mens Randers løftede trofæet, tjente AGF penge: Pokalfinalen kommer til at give overskud i århusianernes kasse

Randers FC's Erik Marxen med pokalen efter finalen i Sydbank Pokalen mellem Randers FC og SønderjyskE. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
AGF vandt udbuddet om årets pokalfinale. Hvor stort overskuddet på kampen bliver, vides ikke endnu. Det var Ceres Park & Arenas egne folk, der stod i boderne Kristi Himmelfartsdag.

FODBOLD: Det var en ukendt lyseblå farve, der herskede over tilskuerpladserne på Ceres Park Kristi Himmelfartsdag. Det var en anderledes kendingsmelodi, der efter bare to minutters spilletid sparkede øregangene ud.

- Der er mål til Randers FC, blev der sunget. På et stadion i Aarhus.

Det var på alle måder en anderledes dag. Torsdag blev sæsonens pokalfinale afholdt. En af danske standarder strålende fodboldkamp mellem Randers og Sønderjyske blev spillet på Ceres Park. Randers vandt 4-0.

Annonce

Det er en sjældenhed, at pokalfinalen spilles i Aarhus. Det er bare den anden gang i historien, at det sker. Første gang var i 1992. Dengang vandt AGF 3-0 mod B1903, Bo Harder blev årets pokalfighter. Det er i sandhed længe siden.

AGF har hjulpet til med at få finalen afviklet på bedst mulig manér i samarbejde med Divisionsforeningen og DBU. Derfor var det for eksempel også AGF's egne folk, som langede pølser, øl og kaffe over disken torsdag eftermiddag.

Og I AGF regner man med, at pokalfinalen kommer til at give et fint overskud, omend klubbens kommunikationschef Søren Højlund Carlsen ikke ønsker at blive konkret omkring økonomien i den aftale, AGF A/S har lavet med DBU og Divisionsforeningen.

- Det kan jeg ikke svare på, og det har jeg heller ikke lyst til at kommentere på. Dels fordi jeg ikke ved det, dels fordi vi først finder ud af det senere. Men om det er en fodboldkamp på stadion eller en koncert i Arena, er det med til at bidrage positivt til omsætningen i AGF A/S, og derfor bidrager det også positivt til omsætningen i AGF. Og det kommer det her arrangement også til at gøre, siger Søren Højlund Carlsen.

Århus Stiftstidende ville gerne have hørt fra Jacob Nielsen, direktør i AGF A/S, men det har ikke været muligt.

Randrusianene havde været i gang længe

Det var første gang i 2021, at der blev spillet en professionel fodboldkamp på dansk jord, hvor begge holds tilskuere var budt velkommen på stadion.

Det kunne både ses og høres. Især randrusianerne var højlydte.

Men det var også dem, der havde noget at fejre. Efter to minutters spil var de foran, efter syv minutter spil var de foran med to. Og efter 90 minutter stod det hele 4-0 til Randers, der nu er sikre på et europæisk gruppespil.

Årets pokalsejr betyder som bekendt, at holdet træder ind i den sidste kvalifikationsrunde i Europa League. Taber holdet der, vil de stadig være en plads i den nyoprettede Conference League. Her er der naturligvis også et økonomisk incitament, for der kommer til at være mellem 30 og 45 millioner kroner bare for at kvalificere sig til gruppespillet.

De penge ryger lige ned i Randers-foret, ironisk nok kunne de jo så løfte titlen på Ceres Park.

Deres mange medrejsende fans havde brugt det meste af dagen i Aarhus på at varme op.

- Randers FC havde lejet både Hal 1 og Hal 2 til et arrangement for deres sponsorer og fans, og der var vel godt og vel 800 gæster til det arrangement, som vi afviklede ved siden af pokalfinalen, siger Søren Højlund Carlsen.

Annonce

Hyret af DBU

Sidste års pokalfinale fes en smule ud på grund af de noget strammere coronarestriktioner. Blot 1750 tilskuere havde fået adgang til kampen på Blue Water Arena i Esbjerg. Et stadion, hvor der er siddepladser til næsten 11.000 mennesker.

Dengang blev pokalfinalen flyttet på grund af de tre EM-kampe i Parken, der skulle have været spillet, hvilket samtidig passede rigtig dårligt med den udskudte pokalturnering. Finalen blev først spillet 1. Juli.

I år var pokalfinalen tilbage på den vante dato Kristi Himmelfartsdag, og det ville ikke have været noget problem at afvikle kampen i Parken. Men det stadion tabte budrunden til Ceres Park. Også Brøndby og Esbjerg havde budt ind på kampen.

Pokalfinalen i fodbold

Randers FC - SønderjyskE 4-0 (2-0)

  • Mål: 1-0 Erik Marxen (2.), 2-0 Mathias Greve (7.), 3-0 Simon Piesinger (53,), Mathias Greve (81.)
  • Tilskuere: 7.981 på Ceres Park. 
  • Årets pokalfighter: Mathias Greve, Randers

- DBU hyrer sådan set os til at afvikle den her pokalfinale. De kommer med en masse folk fra administrationen, og vi stiller så med guider, vagter og personale til servering og service, siger Søren Højlund Carlsen.

Det er endnu uvist, om pokalturneringen vender tilbage til Parken i næste sæson.

- Det betyder fantastisk meget. Det er den største enkeltstående kamp i dansk fodbold, og det er et skulderklap til byens stadion, at den spilles her. Så det betyder rigtig meget, ligesom når der er landskampe og koncerter, som også er store begivenheder. Og så er det ekstraærgerligt, at vi lige i år ikke spillede os i finalen som AGF, men vi er stolte af at kunne lægge stadion til, siger Søren Højlund Carlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce