Annonce
Navne

Mindeord

Stiften har fra Kamma Ankjærø modtaget disse mindeord om 83-årige Ove Nielsen, der er død:

Ove Nielsen voksede op i Århus, og efter endt skolegang i Munkegade Skole kom han, ifølge traditionen for mange Munke­gade-drenge, i handels- og kontorlære og meldte sig ind i Århus Roklub som ungdomsroer. Men det var urolige tider. Danmark var besat, og det var ikke Ove Nielsens natur at forholde sig passivt til uretfærdigheder og overgreb. Han blev aktivt medlem af modstandsbevægelsen i en nedkastnings- og sabotagegruppe under Jens Toldstrup.

Ove Nielsen aftjente sin værnepligt ved Livgarden 1945-46. Derefter var der igen tid til at dyrke rosporten i Århus Roklubs »Garder-firer«, der vandt EM i firer med styrmand i Milano 1950 og deltog i OL i Helsingfors 1952.

Efter 1945, da grænserne atter var åbne, var der unge danskere, der tog til Norge for at opleve vores naboland mod nord og måske også som en reaktion på modstandskampens voldsomme begivenheder og nervepres. I 1950 tog Ove Nielsen sammen med ro-kammeraten fra Garder-fireren, Bent Blach Petersen til Lillehammer, hvor de fik bolig og arbejde - såsom at fjerne sne fra folks tage!

De rejste hjem efter nogle måneder, men Ove Nielsen kom tilbage og blev altmuligmand på Hotel Bellevue. Senere blev han skitræner for udenlandske skigæster. Ove Nielsens glæde ved vintersport gik helt tilbage til ski- og skøjteløb i Marselisborg Skov og på stadionsøerne. Da den tidligere ejer af Hotel Bellevue emigrerede til Amerika, blev Ove Nielsen bestyrer på hotellet og købte hele komplekset i 1960 inklusive Gestapo-villaen Trararo, hvor der under krigen havde været hovedkvarter med fange­kælder.

Her indrettede Ove Nielsen senere et lille besættelsesmuseum. Som hotelvært tænkte han i nye, utraditionelle baner og gjorde hotellet til afholdshotel, idet han gav spiritusbevillingen til­bage til myndighederne. Noget helt uhørt i hotelverdenen! Sportsfolk fra mange lande besøgte Bellevue, og idrætsstuderende fra Hamburg Universitet var i mange år faste gæster.

I mindeord om Ove Nielsen i en norsk avis stod der, at han måske mest vil blive husket for sit store hjerte og sit private socialkontor.

I årevis gav han husly til og tog sig af mennesker med problemer.

Ove Nielsen var samfundsdebattør og filosof. Allerede i sine unge dage kom han til det resultat, på baggrund af sine erfaringer som modstandsmand og soldat, at krig ­løser ingen problemer, men skaber kun nye.

Derfor meldte han sig ind i foreningen »Aldrig mere krig« og bar emblemet med det knækkede gevær. Det betød ikke, at han ikke var parat til at kæmpe for en sag, men det var med »ordet« som våben.

En ven skrev engang om Ove Nielsen:

»Pennen er dit redskab til at slås,

så verden blir et bedre sted for os.«

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Århusiansk byrådskandidat fylder 50

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce