Annonce
Aarhus

Molslaboratoriet: Vores dyr er ikke farlige

Rewilding betyder, at dyrene lever hele deres liv "frit" i naturen, Foto: Jens Thaysen
Køer og heste, der ikke bliver fodret, er ikke farlige, hvis man holder afstand.

MOLS BJERGE: Molslaboratoriet har 80 køer og heste gående i Mols Bjerge. Dyrene er frontkæmpere i en ny form for naturpleje; "rewilding", hvor dyrene passer sig selv og naturen i store indhegninger, hvor de lever året rundt.

Kan man godt tage små børn med ind til dyrene?

- Det handler meget om, hvad det er for nogle dyr. Vores dyr bliver ikke fodret, så de kan ikke "bruge" mennesker til noget som helst. Derfor er de ikke opsøgende. Men du vil kunne gå ind på et overdrev et andet sted, hvor heste eller kvier er vant til at blive fodret. De vil være nysgerrige efter, om man har noget foder med, siger Anni Kjeldsen, daglig leder af Molslaboratoriet, der er en del af Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Er det farligt?

- Det kan det være. Jeg ville ikke bryde mig om at gå med en flok børn, hvis der kommer store dyr hen imod os. Men det vil vores dyr ikke gøre, fordi de ikke bliver fodret. Dyrene tåler, vi er sammen med dem, men de kan ikke bruge os til noget, og derfor er det heller ikke farligt. Hvis bare man går uden om dyrene, sker der ikke noget. Men det ændrer ikke på, at folk kan være bekymrede for at gå ind i en indhegning med store dyr, siger hun.

Ud over Molslaboratoriet har også Naturstyrelsen og Den Danske Naturfond kvæg og heste i området.

Rewilding virker. På Molslaboratoriets 150 hektar naturarealer findes der eksempelvis - ifølge Molslaboratoriet - flere sommerfugle end i noget 10x10 km-kvadrat i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce