Annonce
AGF

Mortensen efter forløsning: - Lidt som at spille fodbold i skolegården i frikvartererne

Patrick Mortensen scorede søndag sit niende ligamål i denne sæson, da AGF besejrede Sønderjyske i Århus. Foto: Bo Amstrup
Patrick Mortensen fik endelig gang i målscoringen i søndagens sejr over Sønderjyske, og angriberen fremhævede efterfølgende vigtigheden af at lege lidt på banen. Spillet må ifølge AGF-kaptajnen nemlig ikke blive forkrampet.

FODBOLD: Efter fem målløse Superliga-kampe kom AGF-topscorer Patrick Mortensen endelig på tavlen igen i søndagens sejr mod Sønderjyske.

Selvom århusianernes anfører efterfølgende var forudsigeligt glad og tilfreds, understregede Mortensen dog også, at det hele ikke handler om målene.

- Jeg elsker at score mål, og det er det bedste, jeg ved, så det var selvfølgelig utroligt dejligt. Men der er to ting i det; jeg får scoret, og vi holder nullet. Jeg synes, det viser vanvittig karakter, at vi så mange kampe i streg holder nullet, fortæller Mortensen.


Vi var livlige og havde energi. Der var smil på læben. Det virkede som om, at det var lidt som at spille fodbold i skolegården i frikvartererne.

Patrick Mortensen


Foruden at få gang i scoringen igen, var Mortensen også glad for at være tilbage i Aarhus efter en svær kamp i Odense i seneste runde, hvor banens beskaffenhed blev mødt af en del kritik.

- Det var virkelig dejligt at komme tilbage på Ceres Park, hvor der er nogle folk, der gør et vanvittigt stykke arbejde for at holde den her bane, så det er sgu dejligt, udtaler AGF-topscoreren.

Annonce

Ros til midtbaneslider

Søndagens kamp var i det hele taget en mere helstøbt præstation fra AGF, og derfor var kaptajn Mortensen efterfølgende heller ikke sen til at uddele roser til flere af sine holdkammerater.

- Jeg synes, Nicolai Poulsen, som også bliver kampens spiller, gør det rigtig godt inde på midten af banen. Han har fået lidt klogskab ind i sit spil, så han ikke altid bare smadrer igennem, men han får gjort de rigtige ting, siger Mortensen.

Også Bubacarr Sanneh, der fik Superliga-comeback og sin første ligakamp for AGF, fik roser med på vejen fra hjemmeholdets anfører.

- Juelsgård har startet nogle kampe, og har jo egentlig overhovedet ikke spillet sig af holdet, men starter så ude i dag, hvor Bubacarr bare kommer ind og spiller en næsten fejlfri kamp. Han var stærk i sin positionering og stærk i sine afspil, så det var bare høj klasse.

Annonce

Må ikke blive for forkrampet

Det var dog ikke kun defensiven, der leverede en stærk præstation i søndagens sejr. Særligt Jón Dagur Thorsteinsson var i hopla på sin venstrekant, og Mortensen fremhævede netop det legende aspekt af spillet.

- Vi var livlige og havde energi. Der var smil på læben. Det virkede som om, at det var lidt som at spille fodbold i skolegården i frikvartererne. Det er lidt den der leg, vi skal have frem. Det skal selvfølgelig være seriøst, men det må heller ikke blive for forkrampet.

Nu venter der AGF fem Superliga-kampe, inden der tages hul på mesterskabsspillet, hvor århusianerne skal forsøge at matche eller forbedre sidste sæsons bronzemedaljer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er den mere skånsom eller er det bare snak? Sådan er den nye corona-lyntest

Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce