Annonce
AGF

Munksgaard fortrøstningsfuld før mesterskabsspil: Skal nok få skovlen under Randers

Alexander Munksgaard har spillet i AGF siden januar 2019, hvor han kom til det århusianske fra FC Midtjylland. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
I årets mesterskabsspil venter både Randers FC og FC Nordsjælland for AGF. De to mandskaber har givet århusianerne store problemer i denne sæson, men for Alexander Munksgaard er der en klar tro på, at AGF nok skal få skovlen under begge.

FODBOLD: Når AGF efter en kort landsholdspause tager hul på årets mesterskabsspil, er det imod en række modstandere, som tidligere har givet århusianerne problemer.

Særligt Randers FC og FC Nordsjælland har været onde ånder for David Nielsens tropper. Men for Alexander Munksgaard er der alligevel ingen ko på isen forud for møderne med netop disse mandskaber.

- Vi har bevist nu over en lang periode, at vi spiller med i toppen som et tophold. Det er det udtryk, som jeg føler, vi kan bringe ind i de kampe. Senest mod Randers var vi også foran indtil slutminutterne. Havde vi været lidt mere kyniske, så havde det også været en sejr. Så vi bruger ikke så meget tid på de der statistikker med, hvor mange gange vi har tabt til dem, fortæller Alexander Munksgaard.

- Men generelt med Randers er jeg sikker på, at vi nok skal tage dem i slutspillet og i forhold til Nordsjælland, så havde vi jo egentlig et ret godt tag på dem i sidste sæson, hvor vi vandt både ude og hjemme, kommer det fra Munksgaard.

Annonce

Forsvaret ramt af skader og karantæner

Efter en enormt stærk defensiv start på forårssæsonen, hvor AGF holdt nullet fire Superliga-kampe i streg, har det set noget anderledes ud i løbet af marts.

Efter 3-3 kampen mod FC København i slutningen af februar, har århusianerne lukket mål ind i fire af sine fem kampe i løbet af marts. En del af forklaringen kan ligge i de mange forskellige konstellationer.

- Der har været lidt med relationerne, sådan i forhold til hvem man lige spiller med. Der er blevet flyttet en del rundt i de seneste kampe på grund af karantæner og skader. Og jo flere gange man spiller med hinanden, jo bedre fungerer det også, påpeger Munksgaard.

Han påpeger samtidig, at han ikke mener, de generelt har stået svagere rent defensivt, men blot har manglet lidt marginaler og lidt kynisme i de kampafgørende situationer, eksempelvis i 1-1 opgøret mod Randers, hvor randrusianerne fik tilkendt et straffespark i kampens døende minutter.

Annonce

Giver den gas til træning og holder sig fit

I sidste sæson fik 23-årige Munksgaard hele 28 kampe fra start. I denne sæson har den tidligere FC Midtjylland-back dog måttet deles mere om minutterne med en stærkt spillende Kevin Diks, men den slags sund konkurrence forsøger han blot at bruge konstruktivt.

- Det er jo ikke sjovt at sidde derude og kigge. Jeg vil hellere ind at hjælpe til med at få tre point, men jeg prøver egentlig bare at give den gas til træning og gøre mig selv så fit som muligt, så jeg kan levere det bedst mulige indtryk, hver gang jeg spiller, fortæller Alexander Munksgaard.


Men generelt med Randers er jeg sikker på, at vi nok skal tage dem i slutspillet og i forhold til Nordsjælland, så havde vi jo egentlig et ret godt tag på dem i sidste sæson, hvor vi vandt både ude og hjemme.

Alexander Munksgaard, AGF


I de to seneste Superliga-opgør er det dog blevet til startplads for Munksgaard, der senest mod Brøndby delte bane med sin normale "konkurrent," da Kevin Diks vikarierede på midtbanen. Også mod Randers fik Munksgaard halvanden times fodbold.

- Der var to kampe i rap der, og det er jo bare fantastisk at komme ind og kunne bidrage, lyder det fra Munksgaard.

Annonce

Landsholdspause kommer belejligt

I øjeblikket er AGFerne på "landsholdspause", hvor spillerne dels får lov at få et par rolige træningspas, dels får et par fridage til at puste ud og samle tankerne før et hæsblæsende slutprogram, der byder på både mesterskabsspil og pokalturnering.

- Pausen kommer også belejligt i forhold til de skader, vi har i øjeblikket. Så er der også et par stykker, der kommer tilbage fra karantæner her efter pausen, påpeger Munksgaard.

Samtidig er fridagene ifølge Munksgaard en rigtig god måde for holdet at tanke lidt op ovenpå et hårdt og tætpakket kampprogram.

- Det er dejligt at komme væk et par dage og tænke på noget andet end fodbold nonstop. Det er altid sådan, at når man har været væk fra fodbolden i nogle dage, så begynder man at savne det, og så kommer der ligesom lidt ny energi i truppen.

AGF møder søndag 4. april FC Nordsjælland i første runde af årets mesterskabsspil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce