Annonce
Erhverv

Musikhuset Aarhus kom ud af 2020 med skindet på næsen

Musikhuset Aarhus kom ud af 2020 med et resultat på 0 kroner. Foto: Musikhuset Aarhus
Den århusianske kulturinstitution kom ud af det seneste regnskab med et årsresultat på nul kroner.

AARHUS: 2020 var et svært år for de fleste kulturinstitutioner. Musikhuset Aarhus formåede dog at komme gennem et vanskeligt år med skindet på næsen. Det viser Musikhusets regnskab for 2020.

Til trods for mange aflysninger og langt færre gæster end normalt på grund af de gældende restriktioner, så klarede Musikhuset sig igennem. Regnskabet viser en omsætning på 63,5 millioner, hvilket er væsentligt mindre end året før, hvor omsætningen lød på 135 millioner kroner.


Vi har utvivlsomt været igennem det hårdeste år i Musikhusets næsten 40-årige historie. Vi er meget taknemmelige overfor den velvilje, støtte og imødekommenhed, vi har mødt fra fonde, sponsorer, offentlige hjælpepakker og ikke mindst vores mange gæster og kunstnere.

Jan Christensen, direktør i Musikhuset


Udover sin egen omsætning for 2020, så modtog Musikhuset 33,1 millioner kroner i kompensation fra offentlige og private fonde, hvilket gør, at årets resultat for 2020 ender på nul kroner.

- Vi har utvivlsomt været igennem det hårdeste år i Musikhusets næsten 40-årige historie. Vi er meget taknemmelige overfor den velvilje, støtte og imødekommenhed, vi har mødt fra fonde, sponsorer, offentlige hjælpepakker og ikke mindst vores mange gæster og kunstnere. Vi tager det som en anerkendelse af den betydning, som musikken, kunsten og kulturen har i vores alle sammens hverdag. Med hjælpepakker, egne indtægter og en stram omkostningsstyring har vi skabt et fornuftigt 0-resultat. Det betyder, at vi kan være forsigtigt positive og kigge fremad, så vi også kan tilbyde de liveoplevelser og skabe de stærke fællesskaber, som vi alle sukker efter, så snart myndighederne åbner op, siger Musikhusets direktør, Jan Christensen i en pressemeddelelse.

Annonce

Hjælp fra Salling Fondene

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad glæder sig over, at Musikhuset er kommet igennem et svært år. Blandt andet med hjælp fra Salling Fondene.

- 2020 har været et vanskeligt år for alle. Særligt kulturlivet har været presset og præget af stor usikkerhed. Jeg er derfor stolt af, at vi tidligt i krisen kunne lancere en lokal hjælpepakke sammen med Salling Fondene. Jeg vil gerne endnu engang takke Salling Fondene for, at de var med til at give sikkerhed i en usikker tid. Det var med til at bane vejen for de nationale hjælpepakker og medvirkende til, at Musikhuset fortsat står stærkt som et af byens kulturflagskibe og er klar til at danne ramme om store oplevelser, så snart situationen igen tillader det,  siger rådmanden.

Annonce

Succes med take away

I løbet af 2020 indløste 151.472 billet til Musikhuset i modsætning til 2019, hvor antallet var på 388.000.

Et af de store tilløbsstykker i det coronaprægede år var Take Away koncerter i sommermånederne med Pernille Rosendahl, Allan Olsen, Nicklas Sahl og Jacob Dinesen, som gav koncerter i århusianske baggårde. Det skabte begejstring på de forskellige adresser, men gav også begejstring i de danske hjem, 350.000 fulgte med via streaming.

- Det var et år, hvor det krævede kreativitet og planlægning at give vores gæster liveoplevelser under svære vilkår. Sammen med kunstnerne lykkedes vi ofte med at afvikle den samme koncert to til tre gange på samme dag med et reduceret antal gæster i salene, så flest muligt fik den oplevelse, de havde glædet sig til. Vores Take Away-koncerter blev rigtig godt modtaget, og vi formåede at afvikle to store musicals og masser af andre koncerter, comedyshows og forestillinger. Det har krævet en enorm indsats af kunstnere, samarbejdspartnere og medarbejdere, at få det til at lykkedes. Det tillader vi os at være stolte af, siger Musikhusets direktør, Jan Christensen.

100 arrangementer fra 2020 blev flyttet til nye datoer, mens 226 arrangementer blev aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

På mandag kan man igen købe billet til en AFG-kamp

Annonce