Annonce
Sport

Netværk sendte islandsk målmand til Aarhus: - Han har ekstreme spidskompetencer

Elías Rafn Ólafsson mangler stadig lidt i kommunikationen, mener Morten Mølkjær. Den islandske målmand er stadig ikke helt tryg ved det danske sprog. Foto: Ole Nielsen.
Élias Rafn Ólafsson fik sidste år en femårig aftale i FC Midtjylland. Denne sæson skal han udvikle sig i Aarhus Fremad.

Fodbold: Han er en ordentlig kleppert, islandske Elías Rafn Ólafsson.

To meter høj og en rækkevidde på størrelse med en albatros. For nylig blev han udtaget til det islandske U21-landsholds to EM-kvalifikationskampe mod Luxembourg og Armenien, og onsdag vogter han målet, når Aarhus Fremad skal en tur til Vejlby Stadion for at møde oprykkerne fra VSK Aarhus.

Til daglig er han lejet ud fra FC Midtjylland til Aarhus Fremad, hvor han blev fundet på en lidt anderledes måde.

Fremads cheftræner Morten Mølkjær er netop blevet færdig med sin pro licens, hvilket er den højeste træneruddannelse i fodbold. Den tog han blandt andet sammen med FC Midtjyllands assistenttræner Kristian Bach Bak og nu vikarierende cheftræner Brian Priske.

Her faldt de i snak og vurderede, at Elías Rafn Ólafsson havde brug for seniorfodbold. Det får han nu via et lejemål i Aarhus.

Noget, der ikke er typisk Morten Mølkjær. Denne sæson er hans tredje i Fremad, og det er den første lejede spiller. Samtidig er han den første rendyrkede udlænding, der har spillet i klubben under træneren.

- Han har nogle ekstreme spidskompetencer. Han har en rigtig god fysik og springer godt med en god timing i sine indgreb. Og så er han ikke bange for at spille med fødderne og hænderne. Hans udkast er rigtig fint, og han igangsætter angreb og kaster bolden fint henover det første pres fra modstanderen, siger Morten Mølkjær.

Annonce
- Jeg tror, han bliver islandsk A-landsholdsmålmand om 5-7 år.

Morten Mølkjær, cheftræner i Aarhus Fremad

FCM opfordrede

Elías Rafn Ólafsson kom til FC Midtjylland fra den islandske klub Breidablik sidste år, hvor han blev udstyret med en femårig kontrakt og håbet om at kunne blive førstemålmand i klubben en dag.

Det går dog ikke nødvendigvis i ét med en udleje til en klub som Aarhus Fremad, der ikke har fuldtidssetup. Derfor træner målmanden med i FC Midtjylland tre gange om ugen, mens han træner tre gange yderligere i Aarhus.

- Det er i deres interesse at leje ham ud. Der er jo kun den ene på banen, der kan spille målmand, og vejen til spilletid er lidt kortere i en klub som vores. Det hele er opstået på deres incitament, og det var dem, der kontaktede os og sagde, at vi skulle være klar, hvis vi var interesserede, siger Morten Mølkjær.

Selvom cheftræneren mener, at der stadig er en god målmandskamp i klubben mellem Elías Rafn Ólafsson og den nuværende reservemålmand Michael Ravn, er der dog ikke nogen tvivl om, at islændingen fører kampen. Han har stået alle kampe siden ankomsten til Aarhus og fik endda 45 minutter i en U21-landskamp mod Danmarks U20-landshold tilbage i juli måned.

- Michael Ravn har taget udfordringen op og er også blevet bedre, selvom Elías Rafn Ólafsson har sat sig lidt på pladsen lige nu. Hans ankomst har også gjort, at vores angribere har måtte spænde hestene for, da det nu virkelig kræver gode afslutninger for at score på ham.

- Jeg tror, han bliver islandsk A-landsholdsmålmand om fem-syv år, siger Morten Mølkjær.

Onsdag møder Ólafsson og Aarhus Fremad VSK Aarhus klokken 18.30 på Vejlby Stadion.

Elías Rafn Ólafsson

  • 19 år gammel (Født 11. marts 2000)
  • 2.01 meter høj
  • Lejet i FC Midtjylland i resten af sæsonen
  • Har lukket to mål ind i de første tre kampe i 2. Division

2. division

  • Kampe med århusianske hold i 2. division onsdag:
  • VSK Aarhus - Aarhus Fremad klokken 18.30
  • Vejgaard - Brabrand klokken 18.30
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce