Annonce
Navne

Nominering: Tre østjyder kæmper om at blive Årets Ejerleder 2019

Michael Holm fra Systematic er en af de tre østjyder, der er indstillet til prisen som Årets Ejerleder. Foto: Kim Haugaard

Torsdag 7. november kårer revisions- og konsulentvirksomheden PWC Årets Ejerleder 2019 i Østjylland for 16. gang i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv. Prisen går til den ejerleder, der med et klart formål og tydelige værdier går foran og gør en forskel for Danmark ved at skabe vækst og arbejdspladser. Vinderen går desuden videre til den landsdækkende konkurrence.

De tre lokale finalister er:

Kim Thomas Rasmussen, ejerleder i PR Electronics A/S, Rønde, som blev stiftet af Kim Thomas Rasmussens far i 1974. Sønnen overtog ejerlederrollen i 2009 og har siden haft fokus på at gøre virksomheden mere decentralt styret. Virksomheden har været drevet af produktinnovation og har i dag fem produktområder, ni datterselskaber og over 200 ansatte.

Bo Fischer Larsen, ejerleder i IQ Metal A/S, Hasselager, som producerer metalkomponenter til en bred række af industrier. Bo Fischer Larsen købte 80 procent af virksomheden umiddelbart før finanskrisen i 2007. Alligevel er det lykkedes at realisere en gennemsnitlig omsætningsvækst på ca. 11 procent årligt siden da, og medarbejderantallet er steget fra 50 til 250.

Michael Holm, ejerleder i Systematic A/S, Aarhus, som leverer it-løsninger, der gør det enklere for brugerne at træffe afgørende beslutninger i vigtige situationer. Michael Holm grundlagde virksomheden i 1985 og har siden bidraget til innovation og bedre uddannelse inden for it-branchen. Virksomheden har udviklet sig fra en håndfuld ansatte til en stor international virksomhed med mere end 1.000 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce