Annonce
Aarhus

Norsgade er både grøn og nyfejet

I Norsgade er beboerne samlet i et gadelav, der over årene har forvandlet gade til noget nær et grønt og rent frirum. Det har sendt gaden i finalen om Årets Bernhardt 2020. Privatfoto
Norsgade - og Norsgades Gadelav - er i finalen om Årets Bernhardt 2020, fordi det er lykkedes at omdanne gaden til en ren og grøn gade - et frirum.
Annonce

AARHUS: Norsgade er i finalen om Årets Bernhardt, fordi det er lykkedes gadelavet at transformere gaden fra en træls og snavset gennemgangsgade til en ren og grøn boliggade – et frirum.

I sin nominering skriver dommerkomitéen i Foreningen for Bykultur blandt andet: 

”Ved første øjekast syner gadens omdannelse måske ikke af så meget. Der er lidt blomster op ad bygningerne, og der er sat nogle træer, men ved nærmere eftersyn kan man se, at gaden er ren, hvilket bestemt ikke er tilfældet i alle boliggaderne i centrum; at der er arbejdet med varierede løsninger/markeringer ved husenes indgangspartier – blomster, små bænke m.m.; at træerne, der er en del af kommunens strategi om 10.000 nye træer, er sat i bede, der omhyggeligt passes af beboerne, og at der for enden af gaden er opsat bænke, så man ikke lige smider sin bil eller cykel på fortovet. På sigt har Norsgades Gadelav overtalt kommunen til at etablere en lille plads ud mod Nørre Allé.”

Særligt fremhæver dommerkomitéen at gadens omdannelse og andre aktiviteter er forankrede i et socialt netværk, at beboerne gennem månedlige fejninger har holdt gaden ren i 15 år og at gadelavet via eksemplets magt viser omverdenen, at man som beboer med en forholdsvis beskeden indsats kan gøre en forskel ved at engagere sig i sit nærmiljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce