Annonce
Debat

Northside svarer: Vi er blot en blandt mange lejere

"Vi mener, det er utrolig vigtigt at minde hinanden om, at Aarhus Kommune siden 2008 (to år, før Northside så dagens lys) har arbejdet på en eventplads, der jævnfør Aarhus Kommunes egen projektbeskrivelse, som kan findes på www.aarhus.dk, kunne "tiltrække koncert- og kulturarrangementer til Aarhus", og som skulle være en erstatning for Vestereng", skriver Brian Nielsen. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

DEBAT: Vi har med interesse læst debatindlægget af Sander Jensen (SF) og Jan Ravn Christensen (SF) omkring grøn strøm i Eskelunden. Indlægget indeholder faktuelle fejl, som vi føler, vi er nødt til at reagere på.

Først og fremmest vil vi huske debattørerne på, at Eskelunden ikke er Northsides. Northside vil i fremtiden i en periode på godt en måned om året være lejer af Eskelunden, som er ejet af Aarhus Kommune.

Det er utrolig vigtigt at minde hinanden om, at Aarhus Kommune siden 2008 (to år, før Northside så dagens lys) har arbejdet på en eventplads, der jævnfør Aarhus Kommunes egen projektbeskrivelse, som kan findes på www.aarhus.dk, kunne "tiltrække koncert- og kulturarrangementer til Aarhus", og som skulle være en erstatning for Vestereng.


Det er ukorrekt at skrive, at Northside udelukkende er ejet af en amerikansk kapitalfond.


Derfor må det forventes, at Northside blot er et af mange store som små fremtidige arrangementer, der kan skifte til grøn strøm takket være de 2,1 millioner kroner fra Klimafonden.

I indlægget skriver SF-politikerne, at man skal "passe på med at kanalisere millioner fra Klimafonden til en kapitalfond". Det er korrekt, at Klimafonden har "kanaliseret" penge, men ikke til Northside. Pengene er doneret til Eskelunden og dermed til Aarhus Kommune. Northside modtager altså ikke finansiering fra Klimafonden.

Northside er en del af Superstruct Entertainment Ltd, en London-baseret live entertainment group, som ejer 34 festivaler på verdensplan. Superstruct er ejet af mange forskellige aktionærer, bla. to århusianske, flere europæiske og amerikanske aktionærer, herunder flere forskellige investerings- og kapitalfonde. Det er derfor ukorrekt at skrive, at Northside udelukkende er ejet af en amerikansk kapitalfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smitte i Aarhus: Coronaen har haft godt fat i Aarhus V og to sydlige områder af kommunen

Aarhus

Stort fald i antallet af nye coronasmittede i Aarhus: Men den gode nyhed har desværre en nedslående bagside

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Annonce