Annonce
Aarhus

Ny fitnesskæde regner med 100 centre indenfor fem år: Mange er på vej i Aarhus

Der er flere fitnesscentre på vej i Aarhus udover de fire, der allerede eksisterer. FitnessX satser stort på Aarhus. Foto: Luke Brown
Der er en ny fitnesskæde på vej i Aarhus - og den har fart på. Selvom FitnessX er et nystartet koncept, har kædens ejere allerede åbnet over 20 nye centre. Fire af dem ligger i Aarhus, men der er flere på vej.
Annonce

AARHUS: Er der en ny stor konkurrent på vej til Fitness World?

Nej, hvis man spørger hovedejeren, Per Nielsen, bag den nye kæde, FitnessX.

Men måske er Per Nielsen bare ydmyg for 1. oktober overtog og byggede FitnessX nemlig 22 nye centre landet over. Og målsætningen for fremtiden er klar: Indenfor de næste fem år, skal kæden eje hele 100 centre. Mange af disse i Aarhus.

Bag den nye fitnesskæde står Per Nielsen, som var topchef for Fitness World i de år, hvor kæden åbnede en masse centre rundt om i landet og i 2015 blev solgt for 2,5 milliarder kroner.

Ifølge finans.dk indbragte salget Per Nielsen et trecifret millionbeløb. Det er nogle af disse penge - og dem har han tjent på salget af OnePark - der nu går til det nye fitness-eventyr.

Med på holdet har han fået sig Jens Andersen, ejeren af fitnesskæden Fitness 1, som også var driftsdirektør i mange år i Fitness World. I og med Jens Andersen ejer Fitness 1, tager han mange af sine centre med over i den nye struktur.

Annonce

Nye fitnesscentre i Aarhus

Lige nu ligger der fire centre i Aarhus, som er ejet af FitnessX. Et i Ankersgade, et ved Prismet, et i Viby Centeret og et i Bazar Vest.

Men planen er, at der åbnes flere i fremtiden, for Aarhus er en by som FitnessX satser på i fremtiden.


Aarhus er Danmarks bedste fitness-by. Det har jeg altid sagt. Der er mange studerende og borgerne holder af at træne.

Per Nielsen, FitnessX


Fitnesscenteret i Ankergade er blevet bygget på resterne af det posthus, der før lå på gaden. Nu er der kommet maskiner, vægte, liggeunderlag og et lille caféområde i stedet.

Den lokale leder, 29-årige Kris Stokholm, som styrer centeret, fortæller, at det er gået over alt forventning siden de 1. oktober åbnede FitnessX.

Kæder med mere end et center i Aarhus

  • Fitness World: 15 centre i Aarhus 
  • Fit&Sund: 5 centre i Aarhus
  • Fitness 1: 2 centre i Aarhus 
  • Infitness: 2 centre i Aarhus
  • SeierFitness: 2 centre i Aarhus 
  • FitnessX: 4 centre i Aarhus 
  • LOOP Fitness: 2 centre i Aarhus 

-  Jeg tror godt folk kan lide indretningen og de fede træningsmaskiner, vi har, fortæller han, og peger blandt andet på de store cirkelformede lamper, der hænger i loftet.

Centeret i Ankersgade er blot et af mange, som ejeren Per Nielsen regner med at bygge i Aarhus.

29-årige Kris Stokholm er glad og tilfreds med det nye FitnessX i Aarhus. Han gør alt for, at medlemmerne får en god oplevelse i centeret. Foto: Luke Brown

-  Aarhus er Danmarks bedste fitness-by. Det har jeg altid sagt. Der er mange studerende og borgerne holder af at træne, fortæller Per Nielsen.

Derfor vil han gerne bygge mange flere centre i Aarhus.

- Vi skal mindst være dobbelt så store, som vi er nu i byen. 10 nye centre, måske mere, indenfor de næste 2-3 år, regner jeg med, vi får bygget, siger han.

Over hele landet tror han det realistisk med 100 centre indenfor de næste 5 år.

FitnessX

Overtog 1. oktober 2020 22 centre i Danmark - fire i Aarhus

Har blandt andet overtaget centre fra HiFive Fitness og Fitness 1

Ejes af Per Nielsen og Jens Refsing Andersen

199 kroner for medlemskab, herunder adgang til alle holdtræninger

Åbent alle dage fra kl. 5 til 23

Annonce

Ny Fitness-World-konkurrent?

Per Nielsen er ikke meget for at kommentere på, hvordan FitnessX differentierer sig fra de andre kæder. Alligevel kan han godt forstå, hvis Fitness World ser dem som en ny stærk konkurrent.

- Det er selvfølgelig irriterende for dem, men de er så store, og har så godt et brand, at jeg ikke tror, de tænker så meget over os. Men det er en kamp, vi gerne vil ind i - og helst gøre det endnu bedre.

Til spørgsmålet om, hvad man kan forvente ved et træningsoplevelse i FitnessX fortæller Per Nielsen flere forskellige ting.

- Vi er sikre på, at vi giver kunderne en god oplevelse, og at de har det godt hernede. Desuden satser vi på stærke lokale ledere i alle centre, og så koster et abonnement hos os kun 199 kroner, siger han og forsætter:

- Det er de tre punkter, vi adskiller os på. Hvad vores konkurrenter gør, må de selv bestemme. Det er måske lidt arrogant, men det er sådan vi har det.

Sådan ser det nystartede FintnessX-center i Ankergade ud indefra. Foto: Luke Brown

For Per Nielsen er det vigtigste, at FitnessX rammer deres målgruppe knivskarpt. Hvis de kan det, gør det ikke noget, at FitnessX bevæger sig ind på et hårdt marked.

- I vores centre skaber vi en ekstra god oplevelse. Vi har mange unge medlemmer, så vi spiller højt musik. I alle brancher - om man skriver aviser eller laver træningscentre - gælder det mere end nogensinde om at ramme målgruppen meget præcist, siger han.

Per Nielsen håber holdet bag FitnessX kan bruge deres erfaring i branchen og know-how til at skabe ekstra værdi for medlemmerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Massive protester og minister i krydsild: Stærk storm om mulig flytning af børn med kræft fra Skejby til København

Aarhus

Voxpop: Vil du corona-vaccineres?

Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Annonce