Annonce
Aarhus

Ny folkeskole i Gellerup?

Annonce

Med vedtagelsen af den nye rammeaftale for helhedsplanen i Gellerup er vejen banet for opførelsen af flere boliger i Gellerup og Toveshøj, blot det er private boliger, andels-, senior- og ungdomsboliger og ikke almene boliger.

Med en forventet vækst i indbyggertallet på 25-40 procent over de næste tyve år, vil der formentlig blive et stigende pres på byrådet om at få en folkeskole tilbage til området. Nordgårdskolen lukkede som bekendt for et år siden. Ikke på grund af vigende elevtal, men for at løse et problem med integrationen, fordi skolens havde 100 procent tosprogede elever. Siden er områdets børn blevet fordelt på naboskoler og bliver kørt til skoler længere væk i kommunen.

Men hvis helhedsplanen vitterligt formår at skabe en mere varieret beboersammensætning, kan argumenterne for at åbne en ny folkeskole igen blive store.

Følger udviklingen
»Vi har ikke med den nye rammeaftale taget konkrete beslutninger om en ny folkeskole. Men vi vil selvfølgelig løbende følge udviklingen i Gellerup-området for at vurdere, om der opstår et behov,« lyder det stort set enslydende fra børn- og ungerådmand Gert Bjerregaard (V) og borgmester Nicolai Wammen (S).

Direktør for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard:

»Der er ingen tvivl om, at lokalområdet har brug for en folkeskole. Og jeg vil ikke blive overrasket, hvis man om 10-15 år bygger en helt ny skole i Gellerup - måske også til erstatning for Tovshøjskolen.«

swi/H-bæk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce