Annonce
AGF

Ny storaktionær i AGF forklarer aktieopkøb: - Klubben har et kæmpe potentiale

AGF har fået ny storaktionær, der nu ejer omkring 20 millioner aktier i fodboldklubben. Foto: Jens Thaysen
Det går den rigtige vej, og potentialet er endnu større, siger AGFs nye storaktionær Henning Norup om sit nye opkøb i fodboldklubben.
Annonce

ERHVERV: Det har i lang tid været pil op for fodboldklubben AGF.

Der er kommet styr på økonomien, der er ro omkring klubben, og i sidste sæson blev det til medaljer for første gang i 23 år.

Den fremgang er ikke gået aktionær Henning Norup fra H. Norup Holding Aps' næse forbi, og derfor købte han 14. og 15. september nye AGF-aktier for to millioner kroner.

Det nye opkøb betyder, at den århusianske erhvervsmand nu ejer 19.336.524 aktier i klubben, hvilket svarer til 5,05 procent af stemmerne og 5,12 procent af aktiekapitalen i AGF.

Med en ejerandel på over fem procent, bliver han dermed storaktionær i klubben.

Annonce

Rigtig god ledelse

Det er især ledelsens arbejde og så en stor kærlighed til klubben, der er årsagen bag det seneste opkøb, forklarer Henning Norup.


Der er god balance i økonomien, klubben er ovre alle de store udsving, og så kommer der forhåbentligt et nyt, flot stadion om nogle år, og det fortæller om potentialet i klubben

Henning Norup


- AGF har en god ledelse, som har formået at sætte tæring efter næring. De arbejder med det lange, seje træk, og det betyder, at man har udviklet forretningen godt de seneste år, fortæller han til Århus Stiftstidende.

Henning Norup. Pressefoto

AGFs fremgang led torsdag aften et knæk, da man blev slået ud af Europa efter et smerteligt nederlag til slovenske Mura. Det gjorde også ondt på Henning Norup.

- Der vil komme nogle udsving, men sådan er fodbold også. Der er god balance i økonomien, klubben er ovre alle de store udsving, og så kommer der forhåbentligt et nyt, flot stadion om nogle år, og det fortæller om potentialet i klubben.

Annonce

Stærkt brand

Den nye storaktionær har deltaget i de seneste aktieemissioner i klubben, hvor han stille og roligt har købt op til de 5,12 procent, han i dag ejer.

- De er jo købt på grund af min passion, men AGF er også et fantastisk brand. Der er ikke nogen i Danmark som ikke ved, hvem de er, og det er der ikke mange virksomheder, der kan sige. Det er med til yderligere at understrege det kæmpe potentiale, der er i AGF, siger Henning Norup.

AGF-aktien står fredag formiddag i 0,66 kroner per aktie. Torsdagens nederlag kan også læses i kursen, der fredag var nede med to procent. Over de seneste tre år er værdien af aktien dog tredoblet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce