Annonce
Østjylland

Nye aflysninger: Mandag morgen havde letbanen igen problemer på Grenåbanen

Letbanetrafikken havde problemer på Grenåbanen mandag morgen. Foto: Henrik Lund
Frost på køreledningerne var endnu engang årsag til, at Aarhus Letbane mandag morgen havde store problemer på Grenåbanen med aflysninger og forsinkelser.

AARHUS/DJURSLAND: Aarhus Letbane havde mandag morgen endnu engang store problemer på Grenåbanen med aflysninger og forsinkelser til følge. Letbanen måtte aflyste flere tog, mens andre kørte med store forsinkelser.

Ifølge direktør på Aarhus Letbane Michael Borre var årsagen til mandagens problemer på letbanestrækningen frost på køreledningerne.

Problemerne opstod på trods af, at der var påført glycerin på køreledningerne, oplyste han til Århus Stiftstidende.

De skyldtes, at togene ikke kunne krydse forbi hinanden på Ryomgård, hvor kun det ene spor kunne benyttes, fordi der var frost på køreledningen over det andet spor.

- Vi skal finde ud af, om vi fremover kan gøre det mere effektivt. Vi skal have styr på det, så vi kan køre tirsdag morgen, sagde Michael Borre.

DMI lover i øvrigt lidt lunere temperaturer natten til tirsdag, så måske løser vejrguderne udfordringerne på strækningen.

Annonce

Underleverandør svigtede

Både fredag og lørdag var letbanetrafikken på Grenåbanen desuden hårdt ramt af aflysninger.

Fredag var årsagen, at der ikke var påført glycerin på køreledningerne. Ganske vist havde Aarhus Letbane allerede mandag bestilt underleverandøren Aarsleff Rail til at udføre arbejdet, men underleverandøren fik tekniske problemer natten til fredag og arbejdet blev ikke udført med det resultat, at letbanen fredag morgen og formiddag ikke kunne køre på Grenåbanen.

Her er udstyret, som Aarsleff Rail bruger i kampen op mod frosten, montere på en unimog fra Aarhus Letbane. Natten til fredag kiksede arbejdet imidlertid med aflysninger til følge. Arkivfoto: Aarhus Letbane/Jens Hasse/Chili Foto

Ifølge Michael Borre fik Aarhus Letbane først beskeden om Aarsleff Rails manglende påsmøring af glycerin fredag morgen.

- Havde de fortalt os det noget før, kunne vi have været klar med erstatningsbusser fra morgenstunden, siger letbanedirektøren.

Lørdag opstod der problemer på Grenåbanen, da et letbanetog ved Skødstrup fik ødelagt en såkaldt pantograf. Det er den stang, som overfører strøm fra køreledningen til det eldrevne tog.

Pantografen blev på en eller anden måde revet af køreledningen under kørslen, og det forhindrede naturligvis toget i at køre videre. Derfor blokerede det for letbanedriften på strækningen mellem Hornslet og Lystrup.

Mandag stod det ifølge Michael Borre endnu ikke klart, hvad der var årsag til, at pantografen blev ødelagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce