Annonce
Aarhus

Der skal være ro alle dage fra klokken 20: Soundbokse forbydes i to parker fra i dag

Soundbokse er stadig velkomne i Botanisk Have. Men der skal slukkes for dem senest klokken 20, lyder nye regler ifølge avisens oplysninger. Foto: Jens Thaysen
Nu får støjplagede naboer til Botanisk Have og Skanseparken hjælp fra kommune og politi. Fremover skal musikanlæg i parkerne slukkes klokken 20. Enhedslisten vil udvide restriktionerne til hele kommunen.

AARHUS: Aarhus Kommune og Østjyllands Politi kommer nu med hjælp til de naboer i blandt andet Botanisk Have, som har følt sig generet af baslyde fra de såkaldte soundbokse.

Som Stiften.dk kunne fortælle tidligere torsdag bliver der med virkning fra i dag, torsdag 17. juni, indføret nye regler i to århusianske parker - nemlig Botanisk Have og Skanseparken.

Tidligere har der været talt om, at der her i sommer skulle slukkes for soundboksene klokken 22 torsdag, fredag og lørdag. Men de nye regler bliver endnu mere restriktive. Fremover skal der alle dage være ro klokken 20.

Annonce

- Det sker for at give en hjælpende hånd til de mange naboer, der har været generet af støj i de varme sommeraftener, forklarer borgmester Jacob Bundsgaard (S).

De nye regler er ikke lavet for at spolere aftenhyggen i parkerne.

- Men vi vil blot sikre os, at det sker uden larmende musikanlæg og uden, man generer sine omgivelser. Det håber og tror jeg, alle har forståelse for, siger borgmesteren.

Vis hensyn

De nye regler, der bliver indført i Botanisk Have og Skanseparken, kommer til at gælde i perioden 1. april til 1. oktober.

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) har stor forståelse for, at unge har behov for at mødes og feste.

- Men vi skal tage hensyn til hinanden, så de nye regler betyder heller ikke, at man kan spille så højt, som man vil inden slukketid, siger han.

Rådmanden opfordrer de unge til at vise hensyn til naboerne.

- Og så håber jeg, at naboerne også vil have forståelse for de unges behov for at mødes. Vi har besluttet os for, at der skal slukkes klokken 20 alle ugens dage, så der ikke kan være nogen som helst tvivl om, hvornår anlæggene skal slukke, siger Bünyamin Simsek.

Bryder man reglerne om musik i parkerne, risikerer man at få en bøde på 1.000 kroner af politiet.

Annonce

Ekstra værktøj til at skabe ro

Med Aarhus Kommunes nye regelsæt har Østjyllands Politi fået endnu et værktøj i værktøjskassen til at sikre ro i området og vil løbende være tilstede og bidrage til håndhævelsen.

- Det vil være en konkret vurdering, hvornår vi vil udstede bøder, men kommunens regler er nu helt klare – det er forbudt at spille musik fra elektrisk forstærkede musikanlæg mellem klokken 20 og klokken 10 den efterfølgende dag, siger politidirektør i Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman, som samtidig påpeger, at politiet fortsat vil håndhæve de almindelige regler om musik i det offentlige rum uden for det skærpede tidsrum.

Annonce

Bør udvides til flere parker og arealer

I Enhedslisten er der tilfredshed med, at der nu kommer skærpede regler for brug af soundbokse i Botanisk Have og Skanseparken. Partiet ser dog gerne, at reglerne udvides til også at omfatte alle parker og grønne arealer i Aarhus Kommune, så også for eksempel Mindeparken og Ingerslevs Boulevard er omfattet.

- Det er stærkt ønskeligt, at støjplagede naboer ikke hele sommeren skal være udsat for helbredsskadelig høj musik, forklarer Viggo Jonasen, medlem af Aarhus Byråd for Enhedslisten og formand for Teknisk Udvalg i en pressemeddelelse.

Tidligere var det mest støjende som festglade unge slæbte med til grønne arealer og parker en ghettoblaster.

- Men de nye soundbokse kan jo spille store arealer op, og så er det ikke en privat sag mere, siger Viggo Jonasen.

Aarhus Byråd skal debattere Enhedslistens forslag om at udvide ordningen på næste byrådsmøde, som finder sted 22. juni.

Århus Stiftstidende har ved flere lejligheder fortalt om naboer til Botanisk Have, der terroriseres eftermiddag, aften og nat af støj fra festglade parkgæster med brølende soundbokse. Fremover kan naboerne se frem til ro om aftenen og om natten.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: Voldsomme oversvømmelser omkring Aarhus

Østjylland For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Østjylland

Kender du Djurslands oversete sø? Tag klapvognen med ud i naturen og mød en mordgåde fra stenalderen

Aarhus

Farvel til corona-restriktionerne: Passagererne er på vej tilbage i letbanetogene

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Agronom forsikrer: Pesticidrester svarer kun til en halv cigaret én gang i livet

Aarhus

Midttrafiks formand om billetsnydere: - Jeg har svært ved at tro, det skulle være rigtigt, at så mange ikke betaler for turen

Danmark

Vred hotelejer har droppet bookingportal og vil klare sig selv: - Jeg vil ikke finde mig i deres metoder

Sport

Rindom sætter OL-guldkurs efter seks sejladser

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede og floppede

Alarm 112

Mystisk tyveri af landsbys bogautomat: Den er tung, stort set værdiløs og pist væk

Annonce