x
Annonce
Aarhus

Politi mistænker brand for at være påsat: Bevaringsværdig murermestervilla opslugt af flammerne

Den bevaringsværdige villa i Kalmargade brændte natten til tirsdag. Foto: Tobias Heede Niebuhr
Der var ild i både kælderen og på 1. salen, da brandvæsnet ankom til stedet. Østjyllands Politi oplyser, at der er indikationer på, at branden kan være påsat.

AARHUS: En bevaringsværdig villa i Kalmargade, der længe har stået ensom på et stor grund på sydsiden af Randersvej i det nordlige Aarhus, er natten til tirsdag gået op i flammer.

Branden var så voldsom og har forårsaget så mange skader på ejendommen, at den med største sandsynlighed aldrig bliver til bolig igen og derfor nu må rives ned.

Blandt andet er hele tagkonstruktionen fjernet og en gavl er blevet væltet.

- Vi fjernede tagkonstruktionen med en grab for at kunne slukke de sidste flammer, forklarede indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen Thomas Jørgensen umiddelbart efter, at branden tidligt tirsdag morgen var slukket.

Annonce
Foto: Tobias Heede Niebuhr

Ild flere steder

Østjyllands Politi modtog alarmopkaldet klokken 02.39 i nat.

Allerede da Østjyllands Brandvæsen ankom til stedet stod hele 1. salen i flammer.

- 1. sal var i bulderbrand, så vi kunne overhovedet ikke komme derop, forklarer Østjyllands Politis indsatsleder, der desuden oplyser, at der også var brand i kælderen, da mandskabet ankom.

Der blev derfor sendt røgdykkere ind i villaens stueetage for at undersøge, om der var mennesker i villaen.

Det var der heldigvis ikke, så brandvæsnet kunne koncentrere sig om at slukke branden.

Østjyllands Brandvæsen vurderede, at der var brug for at fjerne taget for på den måde lettere at kunne slukke branden. Det betyder samtidig, at teknikerne fra Østjyllands Politi ikke risikerer at få taget i hovedet, når de på et senere tidspunkt skal ud for at undersøge årsagen til branden.

Teknikerne skal blandt andet forsøge at finde arnested og om branden eventuelt er påsat.

- Der er indikationer på, at branden kan være påsat, oplyser kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Janni Lundager.

Planen er at undersøgelserne begynder i dag, oplyser Østjyllands Politi.

Foto: Tobias Heede Niebuhr

Stort byggeprojekt

Den nu nedbrændte villa har længe stået ene og alene på en stor grund, der efter planen skal bebygges med rækkehuse og lejligheder i op til 6 etager.

Tidligere lå der 21 villaer på hele grunden, som en efter en blev revet ned for at give plads til det store byggeprojekt.

I alt var der fem huse på grunden, der blev fundet bevaringsværdige.

De fire af dem lå på Randersvej og Stockholmsgade, og de ville ødelægge muligheden for at bygge en ubrudt lejlighedsrække ud mod Randersvej.

Den nu nedbrændte villa ville efter planerne i fremtiden blive omgivet af rækkehuse og lejligheder i op til 6 etager.

Sådan ville det røde hus efter planen komme til at se ud i boligprojektet, når det var bygget færdigt. Visualisering: Eriksen Arkitekter
Længe stod villaen ensom på den store grund. Foto: Tobias Heede Niebuhr
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce