Annonce
Kultur

Over 2250 tilmeldt banko-brag på nettet: Vi er helt på halen, siger teaterdirektør

Lasse Rimmer og Phillip Devantier torsdag agerer banko-værter på Horsens Ny Teater. Arkivfoto: Mette Mørk
Folk fra hele landet håber på pladen fuld, når City Horsens og Horsens Ny Teater inviterer til gratis banko-spil. - Jeg tror simpelthen, folk har det, som vi også har det her på teateret: Der er brug for, at der sker noget nyt nu, siger Lone Wessel.

Horsens: Horsens Ny Teater har før trukket fuldt hus, når kendte navne går på scenen. Nu står teateret med en ny publikumssucces, men den har intet med stjernedrys og hit-sange at gøre. Den handler i stedet om udtryk som ”gamle ole”, ”lange tasker”, ”to tykke damer” og chancen for gevinst.

Foreløbig har 2250 personer tilmeldt sig et gratis online-banko-spil, som teateret torsdag aften afvikler i samarbejde med cityforeningen City Horsens.

Showet, der også inkluderer koncert med musikeren Jesper Bjarnesen, sendes live fra teatret, hvor komikerne Lasse Rimmer og Phillip Devantier skal være værter for de mange, der spiller med ved skærmene.

Annonce

Vi må jo ingenting

- Vi er helt på halen over interessen, siger teaterdirektør Lone Wessel, som endnu ikke har gjort meget for at reklamere for banko-spillet, men kan tælle tilmeldte ikke kun fra Horsens, men det meste af landet.

Horsens Ny Teater er som alle andre kulturhuse lukket ned for tiden. Derfor glæder Lone Wessel sig over den succes, bankospillet ser ud til at blive. Arkivfoto: Morten Pape

- Det er virkelig overvældende, men jeg tror simpelthen, folk har det, som vi også har det her på teateret: Der er brug for, at der sker noget nyt nu. Vi må jo ingenting: vi må ikke gå i biografen, vi må ikke gå i legeland, og så er banko bare noget, alle kan være med til og være sammen om hjemme ved spisebordene.

- Det må gerne blive et lille frikvarter, hvor vi glemmer corona et øjeblik, siger teaterdirektøren om online-banko-aftenen.

Annonce

Banko-begejstring blandt butikkerne

Præmierne bliver sponseret af butikker i Horsens. Også dér er der banko-begejstring.


Jeg gik en tur på Søndergade forleden og tænkte på, hvordan jeg egentlig gerne vil have, at den gade ser ud, når vi står på den anden side af corona.

Lone Wessel


Lone Wessel forventer, at værdien af præmierne runder 50.000 kroner, og i bunken af gevinster ligger alt fra legetøj til smykker og hotelophold, som de forretningsdrivende sætter på højkant.

Butikkerne har ingen umiddelbar økonomisk vinding ud af deres velvilje, men Lone Wessel håber, at banko-spillet midt i underholdningen også bliver en påmindelse om, at Horsens har et handelsliv, der er værd at huske eksistensen af. Ikke mindst under pandemien.

- Jeg gik en tur på Søndergade forleden og tænkte på, hvordan jeg egentlig gerne vil have, at den gade ser ud, når vi står på den anden side af corona. Lige nu går man rundt i et scenarie af, hvordan det kunne se ud, hvis alt var nethandel, og personligt vil jeg hellere have en gade med liv i. Så jeg håber, at bankospillet også får nogle til at tænke ”det her er mit Horsens, vi får noget underholdning, selv om det er krisetider, og så er det også værd at støtte op om butikkerne.”

- Vi har alle en interesse i, at byen bliver ved med at være attraktiv, siger Lone Wessel.

Annonce

Trivielle flytninger

Hun oplever også, at banko-feberen påvirker humør-termometret på teateret.

De seneste måneder har de ansatte haft mere travlt med arrangements-aflysning end arrangements-afvikling.

- Vi sidder jo og flytter og flytter og flytter arrangementer hele tiden, og det kan godt blive lidt trivielt. Jeg kan mærke, at nu står vi med noget, som faktisk bliver til noget. Det er hele holdet, der er involveret, og det løfter lige stemningen. Ikke mindst, fordi der også er så mange andre, som synes, det er sjovt at deltage i.

Med en uge til spil-start tør Lone Wessel ikke spå om hvor mange plader, teatret kan ende med at dele ud.

- Men når det er online, er der jo heldigvis plads til mange, og jeg er allerede overrasket over, hvor mange der vil være med. Det vigtigste er, at vi skaber noget, folk får en god oplevelse og et godt grin ud af.

Man kan følge City Horsens og Horsens Ny Teaters bankospil 25. februar fra kl. 19.

Hvis man vil spille med, kan man bestille plader på teatrets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce