x
Annonce
Aarhus

Pålidelig og rettidig: Flotte tal hos Aarhus Letbane

Mandag 1. juli 2019 blev en kulsort dag for Aarhus Letbane. Tekniske problemer lukkede Odderbanen og Grenåbanen hele dagen. Om aftenen lukkede også den indre strækning. Siden har driften forbedret sig voldsomt. Foto: Jens Thaysen
Målt på rettidighed og pålidelighed blev december den bedste måned for Aarhus Letbane, siden Grenåbanen åbnede.

AARHUS: For Aarhus Letbane var det et fatalt slag for både pålidelighed og rettidighed, da Grenåbanen 30. april blev sat i drift.

Tekniske nedbrud og store problemer med at få banen mod Grenaa til at spille sammen med resten af letbanen betød masser af forsinkelser og aflyste afgange.

Siden har letbanen og dens leverandører arbejdet hårdt og målrettet på at forbedre driften. Et arbejde, der efter tallene at dømme har båret frugt.

Hvad angår både rettidighed og pålidelighed blev december i hvert fald den bedste måned, siden Grenåbanen begyndte at køre.

Annonce

Markant fremgang

Letbanens mål er, at 95 procent af afgangene skal være gennemført til tiden. I december blev 95,9 procent gennemført til tiden.

Hvad angår pålideligheden – andelen af gennemførte afgange i forhold til planlagt – var letbanen oppe på 98,1 procent i december.

Det er anden måned i træk med markant fremgang, og den første måned siden april med et resultat over 98 procent.

Ikke mindst et meget flot resultat på Grenåbanen på 98,4 procent er med til at sparke resultatet så højt op.

Odderbanen dykkede en smule til 97 procent, mens den indre strækning i december har haft en uhyre høj pålidelighed, nemlig 98,6 procent.

Tilfreds direktør

Kigger man på hele 2019, ligger Aarhus Letbanes pålidelighed på 96,1 procent og rettidigheden på 94,3 procent.

Pålideligheden er altså over målsætningen om 95 procent gennemførte afgange. Rettidigheden er meget tæt på målsætningen.

Derfor er direktør Michael Borre godt tilfreds.

- Der har været mange udfordringer for driften, siden åbningen af Grenåbanen i april 2019, så det er meget glædeligt at se, at en vedholdende og målrettet indsats fra hele organisationen og vores leverandører har givet mærkbare, forbedrede resultater i driften både på rettidighed og pålidelighed, siger Michael Borre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efterlysning: Har du set Maria?

Kronik

Lad os nu tage en dag af gangen

Disse linjer nedfældes på andendagen efter dronningens tale til nationen. Og hvor kan vores dronning dog bringe sine budskaber med enkle og sigende ord. Jeg har deadline i dag, og plejer ofte at få udsættelse med begrundelser som travlhed med foredrag eller børnepasning. Men mine foredrag er alle aflyste. Og jeg er for gammel til, at det er forsvarligt, at jeg træder til. Der kunne ellers godt være brug for en farmor til to livlige drenge på 4 og 1.5 år, når begge forældre arbejder hjemmefra. Jeg havde planlagt et andet tema, men Corona-situationen kalder på lidt dybere eftertænksomhed. Lad mig først sige, jeg er så taknemmelig over at bo i et land, hvor systemet passer på os. Taknemmelig over, at vi er så velpolstrede, at der kan gives tilsagn om milliarder til vores nødstedte arbejdsmarked. Stolt af vores folkevalgte, der, uanset politisk observans, står sammen om at gøre det nødvendige. Men selvom vi er i de bedste hænder og retter os efter myndighedernes anvisninger, så møder jeg overalt en stor frygt for, hvad det her vil ende med. Og frygten er forståelig, men den gør situationen unødvendig pinefuld. Frygten er vores stærkeste negative grundfølelse, sidder i krybdyrhjernen og er medvirkende til, at vi som art har overlevet. Den hjalp os som huleboer til at være forsigtige, så vi ikke lige løb i gabet på en sabeltiger. Men i ”coronasituationen” gavner den os ikke. Hvad kan vi så stille op med denne livsglædedræbende frygt? Vi kan forsøge at flytte fokus, øve os i at sende de negative tanker væk og fylde hjernen med de ting, vi har at være taknemmelige for. Som jeg før har skrevet: Hjernen kan kun én ting ad gangen. Vores hjerne belønner os, når vi gør noget godt. Nu er det tid til de opringninger til ældre i vores netværk, som ikke er så mobile. Og selv om de er mobile, frarådes de fra nu af offentlig transport. Jeg vil ringe en ekstra gang til min søns farmor, som er 96 og bor i Ringsted. Hun er glad og tilfreds, trods den hårde skæbne at blive enke tidligt ved en ulykke, og alt for tidligt at lægge to sønner i graven. Livet har sendt os en uventet gave i en meget grim indpakning, som vi har lyst til at sende retur uåbnet. Men det er ikke muligt. Hvad så? Ja, lad os pakke den ud og se, hvad budskabet er. Jeg kunne forstille mig, at denne krise giver os nye værdier. At vi bliver bevidste om, hvad der er vigtigt i livet. Og min forhåbning er, at vi vil se tilbage med stolthed over at tilhøre en nation, hvor vi klarede krisen ved at stå sammen og vise samfundssind. Og lige et perspektiv: ”I gamle dage blev folket bedt om at gå i krig for fædrelandet, i dag bliver nationen bedt om at blive på deres sofa”, som Ulla Therkelsen rapporterede. Vi må i skrivende stund stadig bevæge os ud i foråret. Og ”luften har godt os” som min far altid sagde, når vi sad og kukkelurede på vores værelser. Lad os bevare modet.

Aarhus

Mængden af unge corona-patienter overrasker sygeplejerske: - De yngre patienter er virkelig bange

Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Aarhus

Hold liv i guitarspillet under coronakrisen: Århusiansk virksomhed underviser elever online

Annonce