Annonce
Navne

Penge til kræftforskere i Aarhus

Danish Comprehensive Cancer Center uddeler 1,2 millioner kroner til ni projekter og netværk, der ønsker at styrke kræftforskning og behandling i Danmark. Blandt de udvalgte projekter er to ansøgere fra Aarhus.

Lene Seibæk, sygeplejerske, MHH, ph.d. og lektor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, samt seniorforsker i kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital, modtager 75.000 kroner til projektet "Evidensbaserede patientforløb ved operation for underlivskræft - dataforenkling og inddragelse". Projektet retter sig mod kvinder, der opereres for kræft i underlivet. Formålet er at sikre, at den pleje, kvinderne modtager i forbindelse med deres operation, baserer sig på den bedste viden. Projektet består derfor af systematisk indsamling og anvendelse af kliniske data på nationalt niveau i kombination med inddragelse af kvindernes eget perspektiv på deres situation.

Jesper Folsted Kallehauge, hospitalsfysiker, ph.d., onkologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, modtager på vegne af DNOG 200.000 kroner til projektet "Tværfagligt samarbejde til udvikling af en national strategi for udvælgelsen af patienter med lav-gradsgliomer til foton- eller protonterapi". Når en læge skal afgøre, om en patient med hjernekræft har bedst gavn af foton- eller protonterapi, indgår der mange kliniske såvel som tekniske parametre i beslutningsprocessen. Dette skyldes bl.a. manglende viden om stråler og protoners bivirkninger i visse områder i hjernen. Indtil denne viden er på plads, vil der være en stor variation i patienter, der henvises til enten foton- eller protonbehandling. I projektet vil man undersøge, hvilke parametre lægerne lægger mest vægt på, og dermed skabe bedre nationale retningslinjer for, hvilke patienter, der skal henvises til enten foton- eller protonterapi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce