Annonce
Navne

Penge til kræftforskere i Aarhus

Danish Comprehensive Cancer Center uddeler 1,2 millioner kroner til ni projekter og netværk, der ønsker at styrke kræftforskning og behandling i Danmark. Blandt de udvalgte projekter er to ansøgere fra Aarhus.

Lene Seibæk, sygeplejerske, MHH, ph.d. og lektor ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, samt seniorforsker i kvindesygdomme og fødsler på Aarhus Universitetshospital, modtager 75.000 kroner til projektet "Evidensbaserede patientforløb ved operation for underlivskræft - dataforenkling og inddragelse". Projektet retter sig mod kvinder, der opereres for kræft i underlivet. Formålet er at sikre, at den pleje, kvinderne modtager i forbindelse med deres operation, baserer sig på den bedste viden. Projektet består derfor af systematisk indsamling og anvendelse af kliniske data på nationalt niveau i kombination med inddragelse af kvindernes eget perspektiv på deres situation.

Jesper Folsted Kallehauge, hospitalsfysiker, ph.d., onkologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, modtager på vegne af DNOG 200.000 kroner til projektet "Tværfagligt samarbejde til udvikling af en national strategi for udvælgelsen af patienter med lav-gradsgliomer til foton- eller protonterapi". Når en læge skal afgøre, om en patient med hjernekræft har bedst gavn af foton- eller protonterapi, indgår der mange kliniske såvel som tekniske parametre i beslutningsprocessen. Dette skyldes bl.a. manglende viden om stråler og protoners bivirkninger i visse områder i hjernen. Indtil denne viden er på plads, vil der være en stor variation i patienter, der henvises til enten foton- eller protonbehandling. I projektet vil man undersøge, hvilke parametre lægerne lægger mest vægt på, og dermed skabe bedre nationale retningslinjer for, hvilke patienter, der skal henvises til enten foton- eller protonterapi.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Hjulmand hylder afdøde Høgh: En inspiration og et forbillede

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Sport

Hilsner fra landsholdet, OB, Brøndby og Odenses borgmester: Mange er dybt berørte over Lars Høghs død

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Fire personer er anholdt for lækage fra efterretningstjenester

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Annonce