Annonce
Aarhus

Pensioneret læge står bag hjemløses lejr

Hjemløselejren bag Godsbanen er et værested for hjemløse, der har det skidt med at overnatte på Kirkens Korshærs natherberg.

De hjemløses lejr ved Godsbanen er organiseret af en dansk-norsk læge. Teltet har han lånt af Aarhus-gøgleren Tonny Trifolikum.

Han vakte stor opstandelse i Norge, da han sendte norske narkomaner med Oslo-båden til København, så de kunne købe abstinensdæmpende medicin.

Annonce
"Byens boliger er alt for dyre," forklarer Birger Schroll, aktivist, pensioneret læge og initiativtager til hjemløseprojektet bag Godsbanen.

Det er nemlig Birger Schroll, der har taget initiativ til at oprette den teltlejr for hjemløse bag Godsbanen, som teknik og miljørådmand Bünyamin Simsek (V) nu har meldt til politiet.

Teltet har Birger Schroll lånt af Aarhus-gøgleren Tonny Trifolikum.

»Indtil videre har jeg været i stand til at gennemføre projektet for min folkepension. Folk har virkelig været flinke til at donere ting og sager,« siger Birger Schroll.

Han er en høj mand på 68 år med et håndtryk, der er lige så fast, som furerne i ansigtet er dybe.

Birger Schroll tager et sug af den hjemmerullede cigaret og forklarer, hvorfor han har stillet et gammelt cirkustelt op mellem nedlagte togspor bag Godsbanen.

Han er udmærket klar over, at Aarhus Kommune har købt arealet bag Godsbanen af DSB med henblik på byudvikling.

»Derfor skal vores små huse konstrueres, så de er nemme at flytte, når kommunen skal bruge grunden,« siger Birger Schroll.

Han forsikrer, at det aldrig har været planen at indrette et mini-Christiania bag Godsbanen.

Birger Schroll synes bare, at det er synd for byens unge boligløse.

»Aarhus har det problem, at byens boliger er for dyre. Boliger, der er til at betale for et ungt menneske, ligger i Studstrup eller i Trige. For at hjælpe de unge i gang tilbyder kommunen dem storartede kurser inde i byen. Mange unge er glade for kurserne. De er bare alt for dyre at komme til og fra, når boligen ligger helt ude i zone 3,« siger Birger Schroll.

Han ser også teltet bag Godsbanen som et åbent værested for de hjemløse, der trives dårligt i Kirkens Korshærs natherberg på hjørnet af Nørre Allé og Klosterport.

»Det er ikke sjovt at sove på en sovesal sammen med folk, der er både fulde og skæve,« siger Birger Schroll.

Han fortæller, at han har givet de unge hjemløse strenge formaninger om at opføre sig ordentligt i hjemløse-teltet.

»Og hvis nogen bryder den regel, skal de andre stå sammen. Og det er faktisk sket én gang. En fyr på speed forsøgte hele tiden at lave ballade. Til sidst blev stemningen sådan, at han gik sin vej,« fortæller Birger Schroll.

Hans initiativ med at sende norske narkomaner til København for at købe medicin endte med, at Sundhedsstyrelsen fratog ham retten til at ordinere blandt andet metadon.

Tiden vil vise, hvad Birger Schrolls hjemløse-initiativ i Aarhus ender med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tivoli Friheden stækkes kort før åbning: Cobraen må ikke køre normalt på grund af smittefare

AGF

AGF-spillere: Det er fladt uden tilskuere

Aarhus

Dagens måske mærkeligste nyhed: Blæst og corona får vores varmeregning til at stige kraftigt

Annonce