Annonce
AGF

Perfekt fodboldkamp afsluttede AGFs 2020: - Det var et flot punktum for en stærk halvsæson

Jon Dagur Thorsteinsson (th) scorede to gange for AGF i 3-0-sejren over AaB. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
AGF overvintrer i toppen af Superligaen, selvom spillet i sæsonen ikke har været lige kønt hele vejen. 'Vi er alligevel ikke i så dårlig en forfatning,' konstaterer cheftræner David Nielsen efter søndagens 3-0-sejr over AaB.
Annonce

FODBOLD: David Nielsen tøvede ikke så meget som et millisekund da hans talestrøm til de udsendte journalister ellers blev overdøvet af et ordentligt kanonslag, affyret uden for stadion.

AGFs cheftræner er vant til, at det buldrer og brager i Aarhus. Det er aldrig helt godt nok, det byens bedste fodboldhold præsterer. Det hører han i hvert fald tit.

Men mens han stod der og gjorde status over efterårssæsonen efter 3-0-sejren over AaB, i talende stund på Superligaens førsteplads indtil de resterende kampe i runden var færdigspillet, var det nu svært at få armene ned.

AGF udspillede nordjyderne og havde reelt lukket kampen efter en god halv time.

- Det var et flot punktum for en stærk halvsæson. Det var en perfekt fodboldkamp for vores del, sagde David Nielsen.

- Efter hver kamp har jeg skulle forsvare et eller andet, der ikke fungerede på mit hold. Og på den måde mærker vi hvor stor en klub, vi er, og hvor store krav spillerne har spillet under i år. Det er derfor, at anden sæson efter en succes er svær. Det er det eneste, vi har hørt hele tiden; nu vil det blive svært. Men alligevel er vi ikke i så dårlig en forfatning ...

- Det har været et hårdt program for spillerne, og vi har haft et stort fokus på, at det hold, der gik ind til denne sidste kamp, ville vinde kampen. Og stor cadeau til spillerne for at holde intensiteten hele vejen igennem. Første halvleg var rigtig stærk. Jeg havde mit hold dér hvor jeg hele tiden gerne har ville have det, men vi har haft udfordringer hele vejen igennem som vi er kommet igennem. Og vi har fundet en måde at vinde fodboldkampe på selvom vi ikke har været helt perfekte. Men i første halvleg i dag bruste vi over dem.


I begyndelsen af sæsonen fik vi pointene, men vi vidste, vi kunne spille bedre. Det var ikke kun holdet men også mig selv, der fik en sløv start. Men sådan er fodbold, sæsonen er lang med op- og nedture. Men i dag var en god aften.

Jon Dagur Thorsteinsson, AGF


Annonce

Juleaften på et hotel

Islandske Jon Dagur Thorsteinsson leverede søndag en indsats, der symboliserede den for resten af holdet i 2020s efterår.

Han scorede to gange og lagde op til Gift Links' mål og blev dermed kampens spiller i årets sidste kamp.

- I begyndelsen af sæsonen fik vi pointene, men vi vidste, vi kunne spille bedre. Det var ikke kun holdet men også mig selv, der fik en sløv start. Men sådan er fodbold, sæsonen er lang med op- og nedture. Men i dag var en god aften.

- Intensiteten var god i første halvleg, vi var kliniske og tog de chancer, vi skabte. Og måske kunne vi have ført mere end 3-0. I anden halvleg gik vi lidt ned i tempo, men sådan er det når du fører 3-0.

- Men det var vigtigt at holde intensiteten oppe og tage tre point med ind i juleferien, sagde islændingen.

Mandag flyver han hjem til vulkanøen for at holde ferie med sin familie. Men han ser dem først efter fem karantænedage isoleret fra omverdenen - altså henover juleaften.

- Men det er fint nok, til gengæld får jeg lov at se min familie bagefter, konstaterede Jon Dagur Thorsteinsson.

Ja, 2020 har været et mærkværdigt år.

Superliga, 13. runde

AGF - AaB 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Gift Links (16.), 2-0 Jon Dagur Thorsteinsson (26.), 3-0 Jon Dagur Thorsteinsson (34.)

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Frederik Tingager (Niklas Backman, 85.), Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Gift Links (Milan Jevtovic, 74.), Patrick Olsen, Bror Blume (Albert Grønbæk Erlykke, 65.), Jon Dagur Thorsteinsson (Alexander Munksgaard, 74.) - Patrick Mortensen (Nicklas Helenius, 85.)

AaB (4-3-3): Jacob Rinne - Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann - Malthe Højholt (Robert Kakeeto, 42.), Pedro Ferreira (Magnus Christensen, 79.), Lukas Klitten (Daniel Granli, 42.) - Kasper Kusk, Iver Fossum, Tom van Weert (Tim Prica, 67.)

Advarsler: Casper Højer Nielsen, AGF. Rasmus Thelander, Pedro Ferreira, AaB

Dommer: Anders Poulsen

Tilskuere: 300 på Ceres Park

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce