Annonce
Aarhus

Plejehjemsskandalen: Områdechef for Kongsgården er fratrådt

Plejehjemmet Kongsgården i Viby fik ny forstander i foråret. Nu er forstanderens chef, områdechefen, skiftet ud. Foto: Axel Schütt
Sundhed og Omsorg har konstitueret en ny områdechef for Viby-Højbjerg, der blandt andet har ansvaret for det meget omtalte plejehjem Kongsgården.

VIBY: Fem plejehjem i Viby-Højbjergområdet herunder det skandaleramte plejehjem Kongsgården har fået en ny, konstitueret områdechef.

Den hidtidige områdechef, Lene Offersen, er fratrådt sin stilling og viceområdechef Anne Juul Sørensen fra Område Syd er 9. oktober konstitueret i stillingen som områdechef for Viby-Højbjerg.

Det bekræfter Sundhed og Omsorg, der ikke vil uddybe den hidtidige områdechefs fratrædelse nærmere, da der er tale om en personalesag.

Annonce

Lene Offersen har flere gange siden april måtte stå frem på plejehjemmets og forvaltningens vegne for at kommentere kritikken af plejehjemmet Kongsgården efter at en familie havde ladet TV2 optage med skjult kamera i en lejlighed til dokumentarudsendelsen "Plejehjemmene bag Facaden."

Lene Offersen forsvarede blandt andet, at der ikke var tale om magtanvendelse ved at lade 90-årige Else hænge i en lift i adskillige minutter for at hjælpe hende af med afføring.

Vidnede i retten

Det er en forklaring hun blandt andet er kommet med i retten. Områdechefen var sammen med vicedirektør Thune Korsager vidne i et retsmøde 9.-10. juni i Vestre Landsret, som blev holdt for lukkede døre. Her lagde områdechefen ifølge referatet, som avisen har læst, luft til rådmandens officielle undskyldning til familien ved at fortælle, at der ud fra en faglig vurdering ikke var tale om magtanvendelse ved at bruge liften i en toiletsituation.

Det er dog en forklaring Sundhed og Omsorg efter en del forvirring siden har lavet om på. I september meddelte man alle plejehjem, at det alligevel ikke er tilladt at bruge lift overfor en borger, der skal af med afføring.

Lene Offersen blev allerede 29. april trukket væk fra Kongsgården, og skulle koncentrere sig om de øvrige plejehjem i området. I stedet rykkede sundhed- og omsorgschef Kirstine Markvorsen ud for at sidde på Kongsgården, som også fik ny forstander og siden en ekstra viceforstander.

Annonce

Ingen kommentarer

Avisen har forsøgt at få en kommentar til fratrædelsen fra ældrerådmand Jette Skive (DF), men hun er på ferie og henviser direktør Hosea Dutschke, sundhed- og omsorgchef Kirstine Markvorsen og vicedirektør Thune Korsager.

Men direktøren er også på ferie og svarer ikke. Sundhed- og omsorgchefen er sygemeldt og Thune Korsager ønsker ikke at kommentere områdechefens fratrædelse, da det ikke er hans ansvarsområde.

Generelt kan man sige om fratrædelsesaftaler i kommunen, at de indgås mellem to parter. Der er ikke tale om en fyring, og heller ikke tale om, at medarbejderen selv siger op, for så hed det noget andet. Der er i stedet tale om, at to parter har fundet ud af, at samarbejdet skal ophøre.

Avisen har også forsøgt at komme i kontakt med Lene Offersen for en kommentar, men uden held.

Annonce

Politikere ved intet

Politikerne i sundhed- og omsorgsudvalget har intet hørt om fratrædelsen eller begrundelsen, men Hans Skou (V) kommenterer, at han på næste møde vil bede om en orientering.

Samtidig har politikerne i udvalget for sundhed og omsorg bedt om en oversigt over omfanget af sygemeldinger i Sundhed og Omsorg. Det skete på det seneste udvalgsmøde, hvor der blandt andet var fokus på det igangværende arbejde med at genoprettet tilliden til ældreplejen i Aarhus.


-Jeg har bedt om at få oversigten over sygemeldinger på ledelsesniveau, da jeg har en stigende bekymring for deres arbejdsmiljø.

Lone Norlander Smith, byrådsmedlem (EL).


-Jeg har bedt om at få oversigten over sygemeldinger på ledelsesniveau, da jeg har en stigende bekymring for deres arbejdsmiljø. Lederne bliver lige nu presset ydeligere med udsigt til en meget omfattende organisationsændring i sigte, siger Lone Norlander Smith (EL).

Ifølge avisens oplysninger har politikerne netop fået oversigten, der er stemplet som fortrolig. Den skal drøftes på næste udvalgsmøde, der finder sted onsdag 28. oktober.

Området

Områdechefen for Viby-Højbjerg har ledelsen over disse plejehjem:

Plejehjemmet Egely Holmegårdsvej 45, 8270 Højbjerg

Plejehjemmet Madsbjerg Nygårdsvej 2, 8270 Højbjerg

Plejehjemmet Kongsgården Kongsgårdsvej 4, 8260 Viby J

Plejehjemmet Borgvold Borgvold 12, 8260 Viby J

Plejehjemmet Hestehavehusene Hestehavevej 6, 8270 Højbjerg

Rettelse: 16. oktober er artiklen rettet til, at det var områdechefen, der ifølge referatet fra retten forklarede, at der ikke var tale om magtanvendelse. Vi har tidligere skrevet 'cheferne', men det er der ikke belæg for ifølge referatet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Jon Dagur Thorsteinsson deler vandene: Har AGF Superligaens mest irriterende spiller?

Aarhus For abonnenter

Nybagt arkitekt fik topkarakter: Ned med hækkene og ind med små boliger for nye og nuværende i villakvartererne

Debat

De hårdtarbejdende danskere er til grin: Vi giver sociale ydelser til mennesker, der bærer våben og sælger stoffer

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Aarhus For abonnenter

Den kollektive trafik er i krise: Politikere kom ikke med meget hjælp

Danmark For abonnenter

Maria måtte vente halvt år på hjælp til alvorlige senfølger: - Der har været mange sygemeldinger

Byudvikling

Den store udfordring på Aarhus Ø kan løses i luften: Læser foreslår svævebane til bydelen

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Kultur

Stig Rossen faldt i søvn på scenen midt i en forestilling: - Jeg havde slået hjernen fra og sendte kun kroppen på arbejde

Aarhus For abonnenter

Gift-mistanke klæber til brandskole ved supersygehus og landsby: - Det er situation, som vi følger meget tæt

Alarm 112

To biler kørt sammen i kryds: 60-årig dame kørt på hospitalet

Annonce