Annonce
Aarhus

Publikum elskede hende: Nu er Noelia Solvez original igen

De tre kunstnere, fra venstre Noelia Mora Solvez, Jeppe Worning og Christoffer Brekne i gang med at sætte værket op. Foto: Axel Schütt
Den spanske kunstner i Aarhus går sammen med to andre om at undersøge det tvetydige forhold mellem krop og verden i tegning, video og lyd.

AARHUS: Hvis du interesserer dig bare det mindste for kunst, er her noget, du må se.

Noelia Mora Solvez har før udmærket sig, fået publikumsprisen ved Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus og solgt et videoværk til kunstmuseet Aros i Aarhus. Så det er ikke fordi, vi ikke ved, hvem hun er og hvad hun kan. Og den usædvanlige krølle på historien er, at hun var danser, før hun gik over til at lave kunst.

Nu har hun begået endnu et værk af den usædvanlige slags - sammen med to andre. Man risikerer ikke noget ved at sige, at dets mage findes ikke. Det er originalt.

Hun har to mænd til at hjælpe denne gang, Jeppe Worning og Christoffer Brekne. Worning har især lavet tegninger, og Brekne laver lyd og kobler Noelia Solvez' videoer med tegningerne, så de følger stregerne. Det sørger et computerprogram for.

Selve værket består af en 12 meter lang korridor med en meter høje tegninger på begge sider, og der er kun lidt lys i rummet.

De små videoer kan være Noelia Solvez' krop eller dele af den, for eksempel en arm og et ben sat sammen. Det virker som en slags dyr, der kravler rundt på den hvide væg med tegninger. Der er også sommerfugle, som er lavet af menneskeøjne.

Vil man se hele forløbet, skal man være der cirka halvanden time. Men det kan også klares på langt kortere tid.

Udstillingen

KH7 Artspace, Sydhavnsgade 7, Aarhus. Udstillingen "Natura Viva". Kombination af tegning, video og lyd. Noelia Mora Solvez, Jeppe Worning og Christoffer Brekne.

Fernisering fredag 7. februar kl. 16-19. Kan ses til 29. februar. Åbningstider: Torsdag, fredag og lørdag kl. 14-17.

Åbner fredag

44-årige Noelia Solvez er kommet fra Spanien til Aarhus. Hun forklarer om værket:

- Menneskekroppen er ikke bare en ting, men vores uomgængelige udgangspunkt for overhovedet at forstå og erfare verden. Det er den samtidige oplevelse af udefra og indefra. Det sted, hvorfra vi må opleve vores liv, os selv og vores omgivelser, og det sted, fra hvilket vi kan stille spørgsmål til verden og undre os over den. Betyder det så, at en anden krop ville give en anden forståelse af verden? Ville det i det hele taget åbne for en anden verden?

"Natura Viva" hedder værket, og det er nogle af spørgsmålene her, det søger svar på med sin legende og dragende æstetik af delte, splittede sammensatte og gen-komponerede kroppe.

Der er fernisering fredag 7. februar kl. 16-19 i KH7 artspace, der ligger i Soyahuset, Sydhavnsgade 7 i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Østjylland For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Annonce