Annonce
Navne

Rasmus Trads - 70 år

Rasmus Trads blev landskendt i den såkaldte PFA-sag, hvor han sammen med Kurt Thorsen blev idømt fængsel for dokumentfalsk.

Umiddelbart kan man få indtryk af, at Rasmus Trads' liv er bedre end nogensinde op til hans 70-års fødselsdag. Hans liv har ellers i særklasse budt på op- og nedture fra en karriere som direktør i PFA-koncernen til afsoning af en fængselsstraf for dokumentfalsk i den såkaldte PFA-sag.

Men i dag har han det med egne ord »aldeles fortrinligt« som pensionist med deltidsarbejde i de seneste fire år og en vennekreds, der holdt sig intakt gennem fængselsstraffen frem til løsladelsen Grundlovsdag 2004.

»Ingen af mine venner forsvandt gennem alt dette. Jeg var dybt skamfuld, da jeg kom ud, men folk i Måløv talte stadig med mig,« siger Rasmus Trads, som vurderer, at det dels skyldes, at han lagde kortene på bordet, dels at ingen kom til skade eller tabte penge på hans forbrydelse.

Straffen gav ham også mulighed for at tage en tillægsuddannelse som journalist - en drengedrøm, han endelig fik opfyldt.

Unge Trads valgte at blive jurist med en karriere, der toppede som adm. direktør i PFA Byg.

Det var i den stilling, han sammen med Kurt Thorsen begik dokumentfalsk, og der er ingen varme følelser mellem de to i dag. Rasmus Trads valgte at lægge kortene på bordet i den efterfølgende retssag, mens Kurt Thorsen hele tiden har hævdet sin uskyld.

Det fik Rasmus Trads til foran Københavns Byret at uddele et af de voldsomste offentlige møgfald nogensinde, og som en overgang kunne fås som ringetone til mobiltelefonen.

Bortset fra deltidsjobbet på en tilbudsside på nettet går hans tid med bestyrelsesarbejde i Ballerup Tennisklub og som redaktør af klubbladet Smash.

Rasmus Trads stammer fra Viborg, men har boet 30 år i Måløv nordvest for København. Han er gift med Lise, og de har hver et barn fra 1976 - men med partnere fra tidligere forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et år med corona: Århusianske personligheder har alle lært vigtigheden af at stå sammen

Navne

Aarhus-forfatter Louis Jensen er død

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Aarhus

Konflikt i ældreplejen spidser til: Fagforbund forlader styregruppe bag omstridt omorganisering

Annonce