Annonce
Kultur

Rekordmeget kunst på Kunstnernes Påskeudstilling: 141 værker kom igennem nåleøjet

Kunstneren Jonatan Wejnold er en af debutanterne på Kunstnernes Påskeudstilling KP22, der åbner lørdag i Kunsthal Aarhus. Her værket "Dear Rock of the Real World". Foto: KP22
Den censurerede udstilling KP22 viser i år 141 værker af 68 kunstnere fra ind- og udland. Samtidig kan publikum også stifte bekendtskab med udvalgte talenter på Spring22 og digitale kunstnere på online-udstillingen KP22-digital.

AARHUS: Ophængningsholdet i Kunsthal Aarhus er virkelig kommet på arbejde, for hele 141 værker er i år kommet igennem nåleøjet til Kunstnernes Påskeudstilling, KP22.

Det højeste antal på den censurerede udstilling siden Ole C. Hansen, forretningsførende i KP, begyndte at føre statistik i 2010.

- Det er mange. 350 har sendt ind, og det er ikke enestående, så man kan sige, at censorerne har været generøse og har vurderet, at der var mange gode værker, som skulle vises frem for publikum, forklarer han.

Annonce

Kunstner Peter Land har sammen med sine med-censorer Lilibeth Cuenca Rasmussen, Lars Heiberg, Jeanette Land Schou og Søren Taaning vurderet de 1651 indsendte værker.

- Langt hen ad vejen har vi været enige i vores beslutninger, og vi har tillid til, at vi sammen har valgt værker, som hver især og tilsammen vil give de besøgende en rigtig god kunstoplevelse, udtaler han.

De 141 udvalgte værker fordeler sig på 68 kunstnere, her af er 47 debutanter. De fleste kunstnere kommer fra Danmark. Kun seks udenlandske kunstnere er repræsenteret. De kommer fra Sverige, Holland, Norge og Polen.

Digitalt spor

Corona spændte i 2020 ben for Kunstnernes Påskeudstilling. Værkerne blev i stedet vist i 2021, hvor det igen var muligt at invitere publikum ind i Kunsthal Aarhus.

Pandemien satte skub i tankerne om også at lave et digitalt udstillingsrum - KP-digital, der blev vist første gang i 2021.

141 værker ud af 1651 har censorerne ladet slippe igennem nåleøjet til dette års KP22. Fra venstre Søren Taaning, Lars Heiberg, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Peter Land og Jeanette Schou. PR-foto: KP22

Det digitale spor fortsætter i år.

- Det gør det ud fra en idé om, at der er et kæmpe uudnyttet potentiale, som kan blive foldet ud i et online format, forklarer Ole C. Hansen.

Kunstnernes Påskeudstilling - KP22

  • Lørdag 9. april åbner KP22, Kunstnernes Påskeudstilling, i Kunsthal Aarhus. Sideløbende vises også Spring22 samt KP Digital, som vises online.
  • Kunstnernes Påskeudstilling er en af de fem statsstøttede censurerede udstillinger i Danmark.
  • Der gives tre priser ved åbningen: KP-prisen, der er doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond, H+H Rejselegat, stiftet af Hans-E Møller-Hansen og Per Haansbæk, og Censorernes Pris.
  • KP22, Spring22 og KP22-digital vises til og med 8. maj, hvor der er finissage. Her findes vinderen af Publikumsprisen, der ligeledes er doneret af Aarhuus Stiftstidendes Fond.

KP22-digital har en selvstændig jury, der har udvalgt 16 kunstnere til dette års onlineudstilling.

Publikum kan også i år opleve talentudstillingen Spring, der siden 2004 har inviteret kunstnere, der tidligere har markeret sig stærkt på KP, til at udstille.

Kunstnerne er udpeget af KP's bestyrelse og i år er Yinon Avior, Ditte Johanne Krogh Bertelsen, Pia Skogberg og Mette Hegnhøj samt Matilde Søes Rasmussen på Spring22.

De tre udstillinger vises sideløbende og åbner alle lørdag 9. april, hvor der er fernisering kl. 14.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce