Annonce
Aarhus

Rost Aarhus-restaurant lukker ved månedens udgang

Restauranten fik fire store stjerner, da Århus Stiftstidendes anmelder besøgte den i september, men nu lukker restauranten ned. Foto. Kim Haugaard
Lille restaurant i Mejlgade tager en pause og lukker. Her forklarer en af ejerne hvorfor

AARHUS: "Vi beklager at måtte meddele, at vi lukker restauranten i slutningen af denne måned. 29. januar er vores sidste åbningsdag for at være helt præcis."

Sådan lyder en del af beskeden på Facebook-siden for den lille restaurant Sylt i Mejlgade.

Restauranten er, ifølge en af Århus Stiftstidende madanmeldere, en af Aarhus’ bedst bevarede hemmeligheder, når vi snakker madscenen. Sylt har befundet sig i baggården i Mejlgade 46B i blot to år, siden januar 2020.

Annonce

Sylt kører med tre retter til enten 175 eller 285 kroner afhængigt af hvilke retter, man vælger. Det er yderst favorable priser, konkluderede avisens anmelder, da han besøgte restauranten i september 2021 og gav den fire store stjerner ud af seks med kommentaren "Veltilberedt og velkomponeret mad, der er lavet fra bunden af med solide råvarer. Mad med kærlighed fristes man til at sige. Sylt er et fremragende bud på et personligt og kærligt spisested, hvor alle kan være med."

Blev løbet over ende

Men nu er det altså slut, skriver ejerne, de to kammerater Nickolai Bruun og Anders Larsen, der har arbejdet 10 i restaurationsbranchen i ind- og udland.

- Efter den anmeldelse i Stiften blev vi bare løbet over ende, siger Nickolai Bruun, der er uddannet kok fra restauranterne Sct. Oluf og Olinico i Mejlgade.

Men selv om kunderne væltede ind har det bare været for surt under corona-nedlukningen.

- Vi står jo selv hernede begge to hver aften, og det er ved at være for meget. Vi ville gerne have haft ansat en ekstra eller have taget en kokkeelev ind, men så kom den første nedlukning i 2020, og lige nu igen, hvor vi kun må have 12 gæster ad gangen, er det helt håbløst at få økonomi til en mere ansat, fortæller Nickolai Bruun.

Der er egentlig 18-20 siddepladser i restaurant Sylt, men de må kun anvende de 12 ad gangen på grund af corona. Og det gør det svært at drive en forrentning. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Nej til prisstigning

Restauranten har ellers plads til 18-20 gæster ad gangen, men må kun udnytte de 12 pladser. Der kommer gæster i alle aldre i restauranten og folk elsker det, oplever han.

- Hvis vi skulle fortsætte skulle vi have råd til at ansætte en mere. Men det ville kræve, at vi hævede priserne, og det vil vi ikke, for så går hele ideen fløjten, fortæller kok og ejer Nickolai Bruun, 31 år.

De to ejere takker på de sociale medier kunderne og skriver det har været en sand fornøjelse at servere mad for så mange dejlige og søde mennesker som har været forbi restauranten en eller flere gange i løbet af de sidste to år.

Og videre skriver de:

"Vi har oplevet en helt forrygende støtte som har været over al forventning. Specielt i disse tider hvor restaurationsbranchen mildest talt ikke har været sjov at være en del af, har vi alligevel med jeres hjælp, formået ikke bare at overleve men faktisk at drive en fornuftig forretning. Igen kæmpe tak til jer! Hvis skæbnen vil det kan det være vi ses på et andet sted og tidspunkt men indtil videre holder vi en pause."

Restaurant Sylt ligger i en baggård i Mejlgade. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Brug dit gavekort

Ejerne glæder sig til at se så mange kunder som muligt i løbet af januar, hvortil de har lavet en helt frisk menu, der samtidig bliver den sidste af slagsen. Skulle man have et gavekort liggende kan det altså anvendes frem til 29. januar, derefter er det for sent.

- Bagefter tager jeg en pause, og så skal jeg vel ud og have et nyt job. Bare ikke om aftenen, men måske noget med catering. Men måske kommer jeg senere tilbage til restauranterne, siger Nickolai Bruun, mens hans makker, Anders Larsen, rejser tilbage til København, hvor familie og venner er.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce