Annonce
Byudvikling

Se billeder og video: Sådan kan omdiskuteret højhus komme til at se ud

Landets højeste hus kan meget vel komme til at ligge på Mindet i Aarhus. Her kan du se visualiseringer af projektet, som Olav de Linde står bag, og som CF Møller har tegnet. Visualiseringer: CF Møller
Landets højeste hus kan være på vej til Aarhus. Men hvordan vil det se ud, hvad med skygger og udsigt? Få svaret i video og visualiseringer her.

AARHUS: Snakken om byudviklingen er altid i gang i Aarhus, og lige nu er det især én ting - en bygning - der er på folks læber.

Et kommende højhus på Mindet 6, som Olav de Linde står bag, og som har været på vej i flere år, har nu været igennem et borgermøde, og høringsperioden for projektet er åbnet.

Højhuset har især fået opmærksomhed af to årsager. For det første bliver det 150 meter højt og dermed otte meter højere end Lighthouse på Aarhus Ø, der lige nu er på vej op ad jorden.

For det andet er kritikerne forundret over placeringen ved Mindet få meter fra Dokk1 og tæt på den del af Sydhavnen, der i de kommende år også vil få tilført en række højhuse.

Med sine 150 meter vil højhuset være markant højere end rådhus, Comwell-tårnet og et kommende højhus på Frederiks Plads. Visualisering: CF Møller

Også Filmbyen, der ligger tæt på det kommende højhus, har været kritiske over projektet. Problemet er et rundt p-hus, der rager tre etager i vejret mellem Filmbyen og kajkanten. P-huset, som får plads til 400 biler, kan genere udsigten til et stort - og dyrt - videokunstværk, der skal være en del af Filmbyens nyeste etape.

Annonce

Også ros

Projektet er også blevet rost. Både af politikere og til borgermødet, hvor der var positive kommentarer til, at landets højeste hus skal have adresse på Mindet.

Bygherre Olav de Linde har en ambition om, at højhuset, der vil bestå af erhverv og restaurant med offentlig adgang, vil tilføre området ved Sydhavnen meget.

Mindet 6. Olav de Linde. Højhus. Visualisering: CF Møller

- Det er vores hensigt at lave et byområde, som folk både vil elske at hænge ud i - og at arbejde i, forklarede han til borgermødet i sidste uge.

Lige nu er projektet i høring. Høringsperioden varer til midnat 14. april 2021, og man har som borger mulighed for at give sit besyv med i et formelt skriftligt høringssvar. Man skal indsende sin mening via hjemmesiden www.deltag.aarhus.dk. I skrivende stund er der kommet 39 indlæg fra borgere.

Kommunen har også lavet en video af projektet, hvor man blandet andet kan se nogle visualiseringer af skyggegenerne.

Se videoen her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Runes knogler er skrøbelige som glas

Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

Annonce