x
Annonce
Kultur

Se billederne: Gaffa uddelte priser i Aarhus

Musikhusets store sal var udsolgt til Gaffas gallashow. Foto: Flemming Krogh
Der var lagt op til en festlig aften i Musikhuset, da Gaffa for tiende gang uddelte de eftertragtede priser til det danske musikmiljø.

AARHUS: Århusianske bands og solister var repræsenteret i flere kategorier, men det blev Hjalmer som kunne kalde sig aftenens store sejrherre med fire priser.

Larsen junior kunne gå hjem med priserne for Årets Danske Udgivelse (albummet Midt i en drøm eller noget der ligner, red.), Årets Danske Popudgivelse (samme album), Årets Danske Solist og Årets Danske Sangskriver – og vandt dermed fire ud af de fem kategorier, han var nomineret i.

The Minds of 99 vandt to priser: Årets Danske Hit ("Som fluer") og Årets Danske Livenavn.

Det århusianske metalband Baest havde fået tre flotte nomineringer, og kunne glæde sig over at vinde i en af kategorierne, nemlig som Årets Danske Hardrock/Metaludgivelse, albummet "Venenum".

Mens eksilårhusianeren L.O.C. havde begået Årets Danske Hiphop-Udgivelse med albummet "Ekkokammer".

Ellers var der en pris til hver af de øvrige danske vindere.

Jada blev Årets Nye Danske Navn, Volbeat blev Årets Danske Band og When Saints Go Machine fik prisen Årets Danske Elektroniske Udgivelse for albummet "So Deep".

D-A-D modtog prisen Årets Danske Rockudgivelse (albummet "A Prayer for the Loud"), og det var deres første Gaffa-pris siden 2008. Gruppen var i øvrigt også de allerførste modtagere af Gaffa-prisen, da den blev uddelt første gang tilbage i 1991.

I den internationale afdeling var der hele fire priser til den 18-årige popkomet Billie Eilish, der blev Årets Internationale Solist, Årets Internationale Nye Navn og fik priserne for Årets Internationale Album ("When We All Fall Asleep, Where Do We Go?") og Årets Internationale Hit ("Bad Guy"). Dermed vandt Eilish alle de kategorier, hun var nomineret i. Coldplay blev Årets Internationale Band.

Gaffa og Royal Beers "Tak Rock-Prisen", der uddeles til en aktør, som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk musik, gik til kollektivet Hun Solo, der sætter fokus på kvinder i musik ved at arrangere koncerter med kvindelige solister.

Den nystiftede pris Life is Bitter-Prisen gik til den elektroniske musiker Eloq.

Hiphopgruppen Bogfinkevej på den røde løber til Gaffas gallashow. Bandet var nomineret i kategorien Årets danske hiphop-udgivelse, men måtte se sig slået af L.O.C. Foto: Flemming Krogh
Metalbandet Baest fik prisen Årets metaludgivelse. De var stolte over også at være nomineret i to andre kategorier, som ikke kun var for metal-folket. Her jubler Svend Karlsson. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Freja Kirk var en af de kunstnere som skulle optræde live til showet i Musikhuset. Foto: Flemming Krogh
Komiker Melvin Kakooza var vært på Gaffa-prisen. Foto: Flemming Krogh
Bandet Joyce havde æren af at åbne showet. Foto: Flemming Krogh
Radiovært Carsten Holm og vennen Torsten Stistrup Cubel tog prisen for bedste skæg. Sammen har de musikportalen Aarhus Echo. Foto: Flemming Krogh
Stig Pedersen fra D-A-D var i Aarhus for at modtage prisen for Årets danske rockudgivelse på vegne af bandet. Det var deres første Gaffapris siden 2008. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Dizzy Mizz Lizzy optrådte til Gaffa-prisuddeling. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
En glad L.O.C. fik prisen for Årets hiphopudgivelse. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Hjalmer blev årets helt store vinder og hentede priser hjem fra fire af sine fem nomineringer. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Århusianske Monti på scenen til Gaffa-prisen. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Kollektivet Hun Solo, der sætter fokus på kvinder i musik ved at arrangere koncerter med kvindelige solister, modtog Gaffa og Royal Beers Tak Rock-Prisen. Den uddeles til en aktør, som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk musik. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce