Annonce
Aarhus

Se dem ude i byen: Søuhyret har vokset sig til et monster

Gruppen Piscine står bag dette værk og hele udstillingen. Fra venstre Mark Tholander, Anna Ørberg og Jens Settergren. Foto: Flemming Krogh
Kunsten ud til folket. Tre unge bag står udstilling med 19 kunstneres værker rundt i byen og i Kunsthal Aarhus.

AARHUS: I de her dage kan du støde på nye kunstværker ude i byen i Aarhus. Tre unge kunstnere har bragt kunsten ud i gadelivet og til folket.

To år har Jens Settergren, Mark Tholander og Anna Ørberg brugt på at stable den usædvanlige udstilling på benene. I gruppen med navnet "Piscine" laver de selv kunst sammen, men de arrangerer også udstillinger som her.

Med udgangspunkt i Kunsthal Aarhus i J.M. Mørks Gade har de skabt udstillingen "Leviathan", som i virkeligheden er et havuhyre, der skal tæmmes. Figuren er også kendt fra Thomas Hobbes politisk-filosofiske hovedværk "Leviathan" fra 1651.

De har selv skabt et værk, og derudover har de fået 16 andre kunstnere til at bidrage, heraf folk fra Tyskland, USA, New Zealand, Sverige og Norge foruden Danmark.

Og hvor kan vi så møde værkerne ude i byen?

I politistationens reception, i væksthusene i Botanisk Have, i Scandinavian Center og Radisson Blu Hotel på Margrethepladsen 2 samt uden for Kunsthal Aarhus.

Udstillingen Leviathan

Kunsthal Aarhus, Scandinavian Center og Radisson Blu Hotel, Aarhus Politigård og Væksthusene i Botanisk Have. Udstillingen "Leviathan" kurateret af kunstnergruppen Piscine.

Er åbnet. Kan ses til 22. september.

Vores rolle i naturen

- Værkerne er i dialog med omgivelserne og handler om vores rolle i naturen. I Hobbes bog diskuteres, hvorfor vi skal have et samfund. Uden samfundet ville alle bekrige hinanden. Samfundet samler os, men vi må afgive dele af vores person, forklarer de tre kunstnere og tilføjer, at Leviathan har en kollektiv krop, hvor hovedet er statsmagten.

De tre har researchet og fundet de kunstnere, der kan udtrykke sig til emnet.

- Vi har selv udvalgt alle og skaffet penge, mest via fonde, til at lave udstillingen med assistance fra Jacob Fabricius, kunstnerisk direktør i Kunsthal Aarhus. Udstillingen er vokset fra at skulle være i kunsthallen til det, den nu er blevet. Man kan tale om, at søuhyret Leviathan har vokset sig til et monster, siger de.

De tre's eget bidrag er et stort værk af en skovbrand og en leg med T-shirts med manifestationer.

Udstillingen er åbnet og kan ses indtil 22. september - også ude i byen.

Annonce

Grundigt fundament

På Politigården i Aarhus har kunstneren Jørgen Michaelsen hængt en stribe værker op, og til dem hører en bog, som gæsterne i receptionen kan læse i. Den foregår nogle måneder ud i fremtiden.

Værkerne er indrammede postkort bag glas. De relaterer til kendte danske kunstnere som Hammershøi og Gernes, og udenom er meget kraftige rammer, som er naglet godt og grundigt ind i væggen.

- Jeg fik at vide, at når der skulle hænges noget op, måtte det ikke kunne pilles ned og bruges som håndvåben. Derfor, siger Jørgen Michaelsen.

Sofia Duchovny fra Berlin har skabt en fontæne, der står i skulpturparken ved Kunsthal Aarhus. Normalt er fontæner ret bombastiske, men denne er lavet af rør og plasticslanger, og i toppen har hun malet konstruktionen for at få den til at ligne en fontæne. Den 31-årige kunstner er uddannet på akademiet i Frankfurt, og dette er hendes første udstilling i Danmark.

Jørgen Michaelsen udstiller på Politigården i Ridderstræde i Aarhus. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Mistænkt for at køre betjent ned er kendt fra tv-klip: - Jeg kører over for rødt hele tiden

Annonce