Annonce
Kultur

Se video: Tivoli Friheden-direktør om sikkerheden til Fed Fredag: - Vi har været i tæt dialog med Tivoli i København

Op til 17.000 kan være til koncert ved Tivoli Frihedens nye, store scene. Direktør Henrik Ragborg Olesen har været i tæt dialog med kollegerne i København, hvor de har oplevet problemer med et ungt publikum til enkelte koncerter.

AARHUS: Tivoli Friheden slår fredag dørene op for en masse Fed Fredag-koncertgæster, der skal se Tina Dickow 6. maj. Og selvfølgelig opleve den helt store millionsatsning: tivoliets nye udendørsscene.

Scenen begynder så småt at være på plads, men er Friheden også klar til sine gæster?

Tivoli-kollegerne i København har på det seneste haft store problemer med publikum-uroligheder til Fredagsrock, pendanten til Fed Fredag. Her har navnligt et yngre publikum overløbet koncerterne og efterladt rejsende musikfans med afvisninger ved indgangene.

Annonce

Senest blev Fredagsrock 6. maj aflyst med Cheff Records, fordi der kan opstå "unødvendige udfordringer".

- Vi har godt fulgt nøje med i udviklingen, og vi har endda været i tæt dialog med Tivoli i København. Det er noget, vi har respekt for, fortæller Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen.

- Når det er sagt, så tror jeg ikke, at det bliver et problem for os.

Sæsonkort og yngre publikum

Grunden til den vurdering ligger i antallet af sæsonkort, som Tivoli Friheden har solgt. Før corona lå antallet på 60.000 solgte af slagsen, mens det lige nu ligger nede på 30.000.

Man kan stadig se rigeligt med sand og byggepladsmaskiner omkring Tivoli Frihedens nye scene. Fredag 6. maj skal den spille første koncert. Foto: Jens Thaysen

- Vi får plads til 17.000 personer, men erfaringer viser os, at langt fra alle møder op. Faktisk er det kun sket to gange før - til en Kim Larsen- og til en Nik og Jay-koncert - for år tilbage, at vi har måttet afvise folk med sæsonkort i døren, lyder det fra Henrik Ragborg Olesen.

Samtidig har musiknavnet også noget at sige.

Vi har aftalt, at når vi har lukket 14.000 gæster ind til Fed Fredag, så lukker vi for løssalget. Så kan kun de, der allerede har købt billet eller sæsonkort, have en buffer på 3.000.

Henrik Ragborg Olesen

- Ved episoderne i København var der tale om musikere, der appellerede til et meget ungt publikum, som måske ikke har erfaring med almindelig koncertadfærd, siger direktøren.

- Sidste gang, Tina (Dickow, red.) spillede her, samlede hun 10.494 gæster, og selv om der er tale om en ny scene og Fed Fredag-sæsonåbning, tror jeg ikke, vi når kapaciteten. Hendes publikum er heller ikke lige så ungt.

Annonce

Loft for løssalg

Har I ikke de samme kunstnere på programmet senere på sæsonen, som Tivoli havde udfordringer med at huse?

Lyset og lyden kommer så småt på plads. Foto: Jens Thaysen

- Jo, og der skal vi nok følge udviklingen. Hvis vi vurderer, at vi ikke kan klare opgaven og må aflyse, så vil vi gå efter at finde en kunstner-erstatning, forklarer Henrik Ragborg Olesen.

Tivoli Friheden har også taget sine forholdsregler, hvis der alligevel skal møde et uventet antal af billetkøbere og sæsonkortholdere op til koncert på selve dagen.

- Vi har aftalt, at når vi har lukket 14.000 gæster ind til Fed Fredag, så lukker vi for løssalget. Så kan kun de, der allerede har købt billet eller sæsonkort, have en buffer på 3.000, slår direktøren fast.

- Netop for at imødegå det, så folk ikke skal afvises i døren.

Annonce

I sidste øjeblik

Lige nu arbejder omtrent 80 håndværkere på at få alt på plads til åbningskoncerten fredag. Den store byggekran bliver pillet ned, det sidste rullegræs har fået sit rul, og skærme såvel som lydudstyr har fundet deres pladser.

Henrik Ragborg Olesen ved godt, at det kan ser lidt kaotisk ud nu. Men det skal nok stå pænt til publikumgængere og artister fra fredag 6. maj. Foto: Jens Thaysen

Men byggematerialer og håndværkernes maskiner fylder stadig store dele af både lokaler og græsplæne. Fliselægning mangler, scenerummenes indretning mangler, og teknikken skal testes.

Hånden på hjertet - bliver I nu færdige til på fredag?

- Ja. Det bliver selvfølgelig lige i sidste øjeblik, indrømmer Henrik Ragborg Olesen gerne.

- Selvfølgelig kommer restauranterne i scenebygningen og vandet i søen ikke til at stå klar, men det har hele tiden været planen. Koncerter, kunstnere og gæster bliver vi klar til.

Han afslører også, at restauranterne og gæstelokalerne står klar i løbet af maj, ligesom scenen kommer til at have sit eget præhospital, køkken på hver etage, storskærmsrum og meget, meget mere.Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over Viby-sagen: Derfor endte drabsmand med 12 års fængsel for at stikke sin eks-hustru ihjel

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

50 år som dronning: Jubilæum fejres med to ture i karet, hyldest på Rådhusets balkon og folkefest i Mindeparken

Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Debat

David Nielsen betalte prisen: Og nu er løsningen på AGF's krise åbenbart et seminar

Aarhus For abonnenter

Aarhus var i akut mangel på stemmetællere: Så fandt kommunen en løsning

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Alarm 112

Så faldt dommen i Viby-knivstikkeri: Der var tale om drab - og straffen kunne have været højere

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Alarm 112

Fireårig datter ville gerne se sin mor: - Storebror måtte forklare, at far havde stukket hende ned, og at de ikke ville se mor igen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Byudvikling

Aarhus Havn er årsag til 17.000 job: Sådan er havnen kommet frem til tallet

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

AGF

AGF-duo klar til U21-landsholdet - men Hausner er forbigået

Annonce