Annonce
Kultur

Skal drive spillested: Det Turkise Telt bliver nabo til Voxhall

Det Turkise Telt skal fremover ikke kun arrangere koncerter i festugen men også drive spillestedet Atlas. Billedet er fra en koncert med Sorten Muld i Det Turkise Telt i Musikhusparken. Foto: Flemming Krogh
Det Turkise Telt hiver teltpælene op og overtager nu driften af spillestedet Atlas på Vester Allé. Det har Byrådet netop besluttet.

AARHUS: Mange århusianere kender Det Turkise Telt fra festugen, hvor man kan slappe af over en vandpibe og lytte til spændende koncerter i det stemningsfulde, beduin-agtige telt i Musikhusparken.

Men fremover kan foreningens koncerter også opleves inden døre året rundt.

Byrådet har onsdag besluttet, at Det Turkise Telt frem til udgangen af 2024 får ansvaret for at drive spillestedet Vester Allé 15, det nuværende Atlas.

Annonce

Spillestedet skal fungere som et honorarstøttet spillested med en mangfoldig musikprofil med plads til blandt andet jazz, folk og world music.

- Vi er stolte og begejstrede over, at vores visioner og idéer har lagt grundlaget for denne beslutning. Med vores selvdøbte 'Roots&Hybrid'-profil som rettesnor, vil vi etablere os som en fri, engageret og eksperimenterende scene, udtaler Thomas Beyer og Baris Citirikkaya, der udgør Det Turkise Telts daglige ledelse.

Atlas og Voxhall skilt

Atlas og naboen Voxhall har siden fødslen været drevet som ét regionalt spillested.

Men da Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg i foråret 2020 offentliggjorde navnene på landets 19 regionale spillesteder i perioden 2021-24, var Atlas ikke med.

Nu gjaldt titlen som regionalt spillested kun Voxhall. En meget overraskende melding som i yderste konsekvens kunne lukke Atlas. Forligspartierne i Aarhus Byråd trådte til og blev i budgetforliget enige om at bakke op om Atlas som et honorarstøttet spillested.

Honnorarstøttet spillested

Som honorarstøttet spillested har man mulighed for at også at søge statstilskud via honorarstøtteordningen, men for at kunne det, er det nødvendigt, at man som spillested også får et matchende tilskud fra sin kommune.

Der blev afsat 500.000 kroner årligt i perioden 2021-2024 til Atlas, og Fonden Voxhall skulle fortsat drive Atlas, indtil andet blev besluttet politisk.

Annonce

Erfaren aktør

Den beslutning er nu truffet, og det glæder kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R).

- Det Turkise Telt er en erfaren aktør, som både kender byen og samtidig er med til at udfordre og udvide musikscenen med inspiration fra hele verden. Spillestedet skal være med til at give nye talenter en scene at udfolde sig på. Det er vigtigt, at Aarhus fastholder sin position som kraftcenter for musik udenfor hovedstadsområdet - ikke mindst når Aarhus i 2022 skal være Music City, lyder det fra rådmanden i en pressemeddelelse.

En gave til byen

Det Turkise Telt var en af i alt fire ansøgere, der ønskede at drive spillestedet på Vester Allé.

De fire ansøgninger er blevet gennemgået af et uafhængigt bedømmelsesudvalg bestående af Niels Christian Linde Simmelsgaard fra Aarhus Kommunes Musikudvalg, Rikke Andersen fra Fermaten i Herning og Martin Røen Hansen fra Godset i Kolding.

Bedømmelsesudvalget har på baggrund af ansøgningen fra Det Turkise Telt indstillet foreningen til at drive spillestedet.

I bedømmelsesrapporten skriver udvalget blandt andet:

Det Turkise Telt (..) er kendetegnet ved moderne tænkning, og det vil være en gave til byen og det eksisterende miljø med Det Turkise Telt som ny operatør. Samlet set vurderer udvalget, at ansøgningen lever meget godt op til de ønskede kriterier i forhold til at indfri ønsket om at skabe en profileret, veldrevet og tilgængelig scene for det aarhusianske rytmiske musikmiljø med stærkt kunstnerisk indhold og en samarbejdende tilgang til byens øvrige musikmiljø.


Det Turkise Telt er en erfaren aktør, som både kender byen og samtidig er med til at udfordre og udvide musikscenen med inspiration fra hele verden. S

Rabih Azad-Ahmad (R), kulturrådmand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce