Annonce
Aarhus

Skandalesag i retten i dag: Kommunal ex-chef tiltalt for bestikkelse

Udover at være chef for kommunens entreprenørafdeling, Natur og Vejservice, var Claus Pedersen også bestyrelsesmedlem og medlem af sponsorudvalget i den aalborgensiske badmintonklub Triton Aalborg. Arkivfoto
Retssagen mod skandalechefen starter i dag. Claus Pedersen er tiltalt for at have modtaget bestikkelse i form af sponsorater på 217.500 kr. til sin badmintonklub i Aalborg.
AARHUS: Bestikkelse modtaget i form af sponsorstøtte på i alt 217.500 kroner til badmintonklubben Triton Aalborg i perioden 2010 – 2016.
Sådan lyder hoved-tiltalen i den sag, der i dag starter ved Retten i Aarhus mod Claus Pedersen, der var en af topcheferne i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, indtil Århus Stiftstidende i efteråret 2016 begyndte at grave i hans embedsførelse.
Udover at være chef for kommunens entreprenørafdeling, Natur og Vejservice, var Claus Pedersen også bestyrelsesmedlem og medlem af sponsorudvalget i den aalborgensiske badmintonklub.
Annonce

Traktorer og sponsorater

Tre og et halvt år efter, at Aarhus Kommune første gang anmeldte Claus Pedersen til Østjyllands Politi, er sagen nu nået frem til retten, hvor anklagemyndigheden vil kræve den tidligere topchef idømt frihedsstraf.
Af anklageskriftet fremgår det, at Claus Pedersen er tiltalt for at have modtaget bestikkelsen af firmaet S.D. Kjærsgaard A/S, der var storleverandør af traktorer og andre maskiner til Natur og Vejservice.
Udover sponsoraterne på tilsammen 217.500 kroner til Claus Pedersens badmintonklub, består bestikkelsen ifølge anklageskriftet i, at S.D. Kjærsgaard A/S i perioden fra 2012 – 2015 i fem tilfælde har givet Claus Pedersen gaver i form af koncert- og festivalbilletter.
Firmaet S.D. Kjærsgaard udlejede traktorer for millioner til Claus Pedersens afdeling i Aarhus Kommune - og var blandt Claus Pedersens "private sponsorer" i badmintonklubben Triton Aalborg.  Her er firmaets logo på nogle af Triton-spillernes trøjer.
Tilsvarende er såvel firmaet S.D. Kjærsgaard A/S som dets direktør, Palle Kjærsgaard, tiltalt for bestikkelse ved at have ydet sponsoraterne og givet gaverne. Også de forhold er en del af den retssag, der starter i dag.
Annonce

Tiltale: Bestukket med golftur

Claus Pedersen er derudover tiltalt for bestikkelse ved i 2013 at have taget imod en invitation til en golftur med fortæring og overnatning i Sverige til en værdi af mindst 2.200 kroner.
Giveren var firmaet Elbek & Vejrup, der leverede det økonomistyringssystem, der blev brugt i Natur og Vejservice.
Elbek & Vejrup og dets to direktører er samtidig tiltalt for at have ydet bestikkelse.
Adskillige andre firmaer, der var såvel leverandører til Natur og Vejservice som sponsorer i Triton Aalborg har været sigtet i sagen, men er endt med ikke at blive tiltalt, fordi anklagemyndigheden ikke mener at kunne føre tilstrækkeligt bevis for, at der var tale om bestikkelse.
Annonce

Skandalechefen: Ikke skyldig

Udover bestikkelse er Claus Pedersen også tiltalt for mandatsvig ved i tre tilfælde at have købt blandt andet bukser, underbukser, sokker og gummistøvler til privat brug på kommunens regning hos firmaet Orloff Firmatøj. Samlet beløber købene sig til godt 3.000 kroner.
På nær en tiltale for i 2013 at have købt ti t-shirts, ti par sokker og seks par underbukser for i alt 1.140 kr. til privat brug på kommunens regning, vil Claus Pedersen i retten erklære sig ikke skyldig i samtlige tiltalepunkter, har hans forsvarer, advokat Søren Beckermann, tidligere fortalt Århus Stiftstidende.
Han vurderede dengang, at sagen efterhånden har verseret så længe, at Claus Pedersen vil få en nedsat straf, hvis retten skulle ende med at finde ham skyldig.
Det har onsdag ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Pedersen.
Såvel S.D. Kjærsgaard som Elbek & Vejrup har tidligere overfor Århus Stiftstidende afvist anklagerne om at have bestukket Claus Pedersen med sponsorater, gaver og golftur.
Retten har afsat tre dage til at behandle sagerne. Efter dagens retsmøde fortsætter sagen 23. juni.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce