x
Annonce
Erhverv

Skat rykker knap 70 arbejdspladser til Horsens: Guldberghus står over for stor rokade

Til sommer venter en større rokade i Guldberghus, der siger farvel til tre lejere og tager imod 400 medarbejdere fra Skattestyrelsen. Arkivfoto
Tre lejere forlader Guldberghus, når Skattestyrelsen senere på året rykker 400 mand ind i ejendommen på Grønlandsvej.

Horsens: Skattestyrelsen rykker mellem 50 og 70 arbejdspladser til Horsens, når der til sommer bliver gennemført en større rokade i Guldberghus på Grønlandsvej i Horsens.

Det fortæller Hans Erik Frost, direktør i Guldberghus.

- Vi skal i gang med en større ombygning, for Skat rykker ind med godt 400 mand. Mellem 50 og 70 ansatte, der er arbejdspladser, som hentes udefra, rykker ind 1. juni, mens de resterende, der flytter fra den nuværende adresse i Horsens (Løvenørnsgade 25, red.), rykker ind 1. oktober, siger Hans Erik Frost.

Direktøren er ikke bekendt med, hvor de nye arbejdspladser hentes fra.

Folkebladet har uden held forsøgt at få en kommentar fra Skattestyrelsen samt Administrations- og Servicestyrelsen.

Annonce

Guldberghus kommer til sin ret. I dag har vi en fjerdedel af huset stående tomt, men med Skat og Spar Nord som de to eneste domiciler kommer ejendommen til at fremstå meget mere, som den var bygget til, en domicilejendom.

Hans Erik Holst

En ind, tre ud

Når Skat rykker ind i Guldberghus, betyder det samtidig, at tre af de nuværende fire lejere rykker ud.

Det gælder blandt andre Netto, der holder til i stueetagen.

- Netto har sagt lejeaftalen op, og butikken flyttes til et nyt domicil 1. juli, siger Hans Erik Frost.

Netto åbner som tidligere omtalt i Folkebladet ny butik på Lille Gyldenkildes Torv, så det er nærliggende at tro, at man dér skal finde afløseren for Netto i Guldberghus.

På anden etage ligger rådgivningsfirmaet Factum2, der ifølge Hans Erik Frost også har retning mod nye lokaler.

Endelig er der træningscentret Fit & Sund, der i dag ligger på anden og tredje etage i Guldberghus, men som senere på året rykker til nyindrettede lokaler på Langmarksvej.

Arbejdet med det lægges i hænderne på Dansk Halentreprise, som Hans Erik Frost er bestyrelsesformand for.

- På den nye adresse udvider Fit & Sund til næsten dobbelt så mange kvadratmeter, som de har hos os, siger Hans Erik Frost.

Ikke en kvadratmeter til overs

Når alle godt 400 ansatte fra Skattestyrelsen er rykket ind i Guldberghus til oktober, vil det således kun være Skattestyrelsen og Spar Nord, der har til huse i Guldberghus.

En udvikling, der glæder Hans Erik Frost.

- Guldberghus kommer til sin ret. I dag har vi en fjerdedel af huset stående tomt (en stor del af 1. sal, red.), men med Skat og Spar Nord som de to eneste domiciler kommer ejendommen til at fremstå meget mere, som den var bygget til, en domicilejendom, siger Hans Erik Frost, der understreger, at der efter 1. oktober vil være fuldt hus i ejendommen.

- Der bliver ikke en kvadratmeter til overs, siger han.

I Guldberghus kommer Skattestyrelsen til at boltre sig på 5500 kvadratmeter.

Forud venter en temmelig voldsom ombygning til et tocifret millionbeløb, oplyser Hans Erik Frost.

Ifølge Folkebladets oplysninger blev de ansatte i Skattestyrelsens afdeling i Horsens orienteret om flytningen fredag eftermiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Liveblog: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce