Annonce
Aarhus

Slangen i Mølleparken

Nu pryder skulpturen »Snake« Mølleparken i Aarhus. Mange genkender den bevægelige figur fra Sculpture by the Sea 2013.

Annonce

Måske giver Mølleparken ikke den samme naturoplevelse som stranden ved Marselisborg Skov. Men når vi nu ikke kommer til at opleve Sculpture by the Sea i Aarhus denne sommer, kan Mølleparkens nye skulptur »Snake« være et alternativ.

»Snake«, som den newzealandske kunstner Phil Price har udtænkt, var et af de mest iøjnefaldende indslag på Sculpture by the Sea 2013. Den blev da også kåret som Publikums Favorit og senere indkøbt af Aarhus Kommune.

Nu står »Snake« og drejer rundt - som en mobile bevæger den høje stålskulptur sig med lydløs elegance. Ved det mindste vindpust. Det fanger mange forbipasserendes opmærksomhed. Selve titlen »Snake« refererer ikke overraskende til den bibelske beretning om syndefaldet.

I forvejen står der skulpturer rundt om i Aarhus, som har været med på Sculpture by the Sea. Nogle er indkøbt af Aarhus Kommune, andre har Lauritz.com stået for at samle penge ind til: »Hvalikopteren« fra 2009, lavet af australske Benjamin Gilbert, står på en fremtrædende plads foran Musikhuset, til stor glæde for børn og barnlige sjæle. Den er doneret ligesom Marc Mosers »Sea Pink« fra 2011 - i folkemunde kaldet »Solbrillerne« - der står på kajkanten på Aarhus Havn. I 2013 valgte Lauritz.com, at det var »Beach House«, man ville give til Aarhus Kommune. En skulptur som endnu ikke har fået en placering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce